L'Ajuntament substituirà un centenar de pollancres de la rambla del Celler

Durant el 2017 ja es van talar els pollancres d'una part de la rambla i es van substituir per til·lers

L'Ajuntament de Sant Cugat talarà un centenar de pollancres de la rambla del Celler i plantarà 143 arbres nous, principalment til·lers i algunes pruneres de jardí. El motiu de la substitució és que els pollancres estan arribant al seu límit vital, alguns d'ells estan malalts i d'altres poden suposar un perill per la caiguda de branques en episodis de vent.

Aquesta actuació dona continuïtat al canvi d'arbrat que l'any passat es va efectuar en el tram de la rambla situat entre la plaça del Celler i el carrer Montserrat i que va consistir en la tala de 43 arbres i en la plantació d'una vuitantena. La voluntat de l'Ajuntament és substituir el centenar de pollancres que queden fins al parc de la Pollancreda abans d'arribar a l'estiu. El pressupost de la tala és d'uns 25.000 euros. La plantació dels nous arbres encara no ha estat adjudicada.

"Els pollancres tenen molts problemes d'arrels i d'al·lèrgies. N'hi ha alguns que tenen perill de caiguda o estan malalts", ha explicat la tinenta d'alcaldia de Serveis Urbans, Cristina Paraira. Concretament, es talaran 97 pollancres i es retiraran 12 soques i es plantaran gairebé 150 arbres nous. “L’objectiu d’aquesta restauració paisatgística és seguir potenciant la rambla del Celler com un dels grans eixos verds de Sant Cugat", ha indicat Paraira.

Paraira ha reconegut que la primera fase del canvi d'arbrat va suposar "un impacte per la ciutadania" i ha assegurat que la ciutat "defensa els arbres". I és que alguns santcugatencs van criticar l'actuació de la tala d'arbres. "Es retiren per motius de seguretat i perquè arriben al final del seu cicle de vida", ha afegit.

Els pollancres de la rambla del Celler es van plantar el 1995, durant les obres de cobriment de la riera. La vida d'aquest arbres, segons l'Ajuntament, oscil·la entre els 15 i els 20 anys. "El til·ler creix més lent però són arbres més robustos i duren més, uns 50 anys", ha explicat Cristina Paraira.

Així, la imatge de la rambla del Celler amb arbres grans i plens de fulles verdes es podria tornar a veure d'aquí a entre cinc i set anys.

Part dels pollancres de la rambla del Celler ja es van retirar i es van substituir per til·lers FOTO: Artur Ribera

Prunera de jardí

Til·ler

Més informació
 
Comentaris

Destaquem