L’empresari que va fer possible el ferrocarril al Vallès

Nascut a Massachusetts, Pearson es va fer seu el projecte de Carles Emili Montañès, aportant el capital necessari per desenvolupar la connexió ferroviària amb el Vallès

Frederick Stark Pearson fou un enginyer elèctric i promotor empresarial nascut el 3 de juliol de 1861 a Lowell, Massachusetts. Des de la seva infància, va mostrar un voraç apetit pel coneixement, especialment en filosofia, matemàtiques i química, i una àmplia aptitud per al coneixement científic.

Als Estats Units, Pearson destacava per la seva enginyeria elèctrica. El seu èxit a Boston li va portar una oferta el 1894 per esdevenir enginyer en cap del Metropolitan Street Railway a Nova York, creat l’any anterior per William Collins. El 1898 va dimitir, i va viatjar a França, Suïssa i Itàlia. Una decisió que va marcar un important canvi en la seva vida, passant d’assalariat a emprenedor tecnològic, portant la tecnologia elèctrica nord-americana a Cuba, Brasil, Mèxic i Espanya.

Aquest article forma part d'un article en profunditat que publica la revista especialitzada El Món en la seva quarta edició i que podràs aconseguir a la redacció del TOT Sant Cugat, als quioscs i per subscripció.

Tres números amb continguts divulgatius

El Món Sant Cugat, és el monografic col·lecionable del TOT Sant Cugat. Amb dues edicions a l'any, al juny i al gener, la revista està dissenyada amb un format atractiu i de qualitat, dirigida a un públic que vol descobrir, aprofundir i entendre la realitat més propera. Amb continguts divulgatius sobre l’actualitat i el patrimoni històric, cultural, social, econòmic i humà santcugatenc. Fins ara s'han editat tres números que es poden adquirir al web del Món Sant Cugat

Número 3. La vinya a Sant Cugat

Durant segles la vinya va ser la principal activitat econòmica que va donar forma a la ciutat que avui coneixem. Entrevista a Àlex Corretja, extenista i santcugatencs. 100 anys del Club de Golf, El Júnir FC, El Sant Cugat FC, La Unió i La Lira.

Número 2. Anuari 2016

Amb el més destacat de l’any. Entrevista a Empar Moliner. Personatges: Àngela Balcells, José A.Morán, Lluís Ribas, Albert Salarich.

Número 1. Viatge als orígens

Fem un passeig per la història de Sant Cugat des dels primers pobladors fins que el Monestir perd el poder i s’estableix la societat moderna. altres continguts: Entrevista a Francesc Orella, personatges com Gerald Fannon. Gemma Puig, Jaume Pahissa i Blanca Moreno. Descobreix Can Ganxet, el Paga-li, Joan, els Cals, els renoms...

Més informació
 
Comentaris

Destaquem