L'escola Aula es proclama campiona en la tercera edició de l'HP CodeWars

Més de 300 alumnes catalans d'entre, 14 i 18 anys, han participat en la tercera edició d'aquest torneig a la seu santcugatenca d'HP

L'escola Aula de Barcelona s'ha proclamat campiona, aquest dissabte 4 de març, de la tercera edició de l'HP CodeWars, organitzada per la seu santcugatenca de Hewlett Packard.

El campionat, que té per objectiu promoure l'interès per la ciència, la innovació i la tecnologia entre els joves, ha aplegat, a la seu santcugatenca d'HP, més de 300 estudiants d'entre 14 i 18 anys de diversos centres educatius de Catalunya.

Repartits en equips formats per 3 membres cadascun, els participants han anat resolent diversos problemes, des de les 11.00 h del matí fins a les 14.00h de la tarda.

Un cop finalitzat el temps reglamentari s'ha efectuat el recompte dels equips. L'equip que més bons resultats ha obtingut és l'escola Aula, aconseguint així la primera plaça del torneig per tercer any consecutiu. A més, participarà en la pròxima edició mundial del torneig a Houston.

En aquest vídeo veureu l'inici del campionat:

Objectiu: Fomentar la vocació tecnològica

Més de 300 alumnes han participat en el torneig FOTO: Lali Àlvarez

L'objectiu principal de cites com aquesta és el de fomentar la vocació tecnològica entre els joves estudiants. Un vessant que en el seu futur professional serà molt important. 

En aquest sentit, Jordi Miró, director general d'Atenció a la Família i Comunitat Educativa de la Generalitat de Catalunya, ha qualificat el torneig com una "experiència extraordinària. El fet que una empresa que té aquí el seu centre de referència mundial en impressió 3D tingui aquesta iniciativa vinculada al món de l'educació, vol dir que estan interpretant el mateix que interpretem nosaltres, que el futur dels nostres joves està en el món de les noves tecnologies".

Per la seva banda, Xavier Garcia, director general d'Impressió de Gran Format a HP, ha detallat el motiu pel qual HP fa aquest torneig arreu del món des de fa més de 20 anys. "Volem realment despertar les vocacions amb els nens i joves, la vocació de la programació i la codificació, en general les carreres tecnològiques. Creiem que això és molt important pel futur de les empreses i pel futur del país".

Finalment, la regidora d'Educació de Sant Cugat, Esther Salat, que s'ha mostrat molt satisfeta amb la participació dels centres educatius de Sant Cugat ha destacat que "el llenguatge de la programació i el pensament computacional serà bàsic pels que ara estan a primària i secundària. Esdeveniments com aquests són molt motivadors".

Els 7 centres santcugatencs que han participat a la tercera edició del CodeWars són l'Àgora, el Thau, l'institut Leonardo da Vinci, l'institut Joaquima Pla i Farreras, La Farga, el Pureza de Maria i el Viaró. 

Més informació
 
Comentaris

Destaquem