L'Escola La Mirada s'amplia en dos nous mòduls i més zona de pati

El recinte s'amplia en gairebé mil metres quadrats, i les obres estaran llestes al setembre

El recinte de l'Escola La Mirada de Sant Cugat del Vallès s'amplia enguany en gairebé mil metres quadrats, instal·lant dos nous mòduls amb capacitat per a quatre aules, i més de 700 metres quadrats nous de pati, per donar resposta al creixement de l'escola, on a partir de setembre també s'impartirà el primer curs de Primària.

Unes obres que ja estan en marxa, fent que l'escola creixi agafant els terrenys de la part posterior de l'aparcament municipal de l'avinguda de la Clota, i que estaran enllestides abans de començar el curs 2019-20. Un curs que arrencarà amb 75 nous alumnes. D'aquesta manera, l'escolta tindrà un total de 10 grups, amb 251 alumnes entre P3 i 1r de Primària. El cost de les obres, a càrrec de la Generalitat, han suposat una inversió de gairebé 300.000 euros.

Els dos nous mòduls s'instal·laran el 23 d'agost, al costat dels ja existents, amb una dimensió de 270 metres quadrats, i capacitats per a 4 aules. D'altra banda, el pati s'amplia en 712 metres quadrats en aquesta banda de la construcció. Un espai que permetria, en cas de ser necessari, poder ampliar amb nous mòduls el centre escolar.

 

Imatge de l'ampliació del recinte. FOTO: Cedida

Imatge de l'ampliació del recinte. FOTO: Cedida

 

La regidora d'Educació, Pilar Gorina, ha apuntat durant la visita d'obres feta aquest dilluns, 29 de juliol, que els treballs van a bon ritme, i que "es preveu un inici de curs normalitzat". Gorina ha apuntat que l'escola definitiva no estarà llesta per al curs vinent, tal com estava previst, ja que "ens hem trobat un projecte que encara no està aprovat".

Al respecte, Gorina ha explicat que aquest mateix dimecres, dia 31, "els redactors de l'obra l'entren a l'Ajuntament, per obtenir els permisos", i ha apuntat que "la seva aprovació està prevista al setembre", per començar la licitació i adjudicació del projecte.

D'aquesta manera, ha afirmat que el nou centre no estarà el curs vinent, però que "la intenció és que estigui enllestit per al curs 2021-22, si no surt cap entrebanc".

 

Visita d'obres a l'Escola La Mirada. FOTO: TOT Sant Cugat

Visita d'obres a l'Escola La Mirada. FOTO: TOT Sant Cugat

 

Per la seva banda, l'alcaldessa Mireia Ingla, ha apuntat que "el que hem de fer és apretar perquè com més abans millor, l'Escola La Mirada sigui una realitat i, mentrestant, donar cobertura a les necessitats dels nous alumnes". "Tenim nous mòduls perquè l'escola va pujant i per acollir els alumnes de primer de Primària", ha dit, afegint que "fins que no hi hagi l'escola definitiva, també anirem donant resposta a les necessitats".

En aquest sentit, Jesús Vinyes, director dels Serveis Territorials, ha destacat que, amb aquesta ampliació, "el que nosaltres assegurem és no només els mòduls per encabir tres grups més, perquè és una escola que creix, sinó que a més a més permet que, si en un moment determinat ho necessitéssim, tenim espai per poder créixer més, amb normalitat". De fet, ha apuntat que "es podria ampliar en 4 mòduls més, però no els necessitarem; necessitarem 120 metres quadrats més, com a màxim".

Per part de les famílies, Sara Loaisa, presidenta de l'AFA, ha apuntat que "el fet que no passi el de l'any passat, i que començarem el curs sense cap mena d'incidències, ja és alguna cosa que per a les famílies és important". "Som conscients que hem de treballar per al pròxim curs, que serà un nou mòdul, i que l'escola definitiva estigui el 2021 com s'ha anunciat".

Més informació
 
Comentaris

Destaquem