Sant Cugat buscarà un espai per a la 13a escola i demana els diners avançats en La Mirada

El Ple Municipal ha acordat instar al Departament d'Ensenyament que els pressupostos de la Generalitat 2019 incloguin una partida per a la creació de la 13a escola i per a les millores de La Mirada

La moció presentada pel PSC preveia que l'Ajuntament exigís a la Generalitat la construcció de la 13a escola, així com millorar l'escola La Mirada. D'altra banda instava també que l'àrea de Territori conjuntament amb l'àrea d'Educació de l'Ajuntament de Sant Cugat realitzessin una proposta d'emplaçament per a la futura 13a escola al municipi, reclamar els diners que va pagar l'Ajuntament per a l'escola La Mirada i també l'estudi sobre l'Institut-Escola.

La moció s'ha aprovat per unanimitat en el ple municipal amb esmenes del PDeCAT i ERC-MES que donaven concreció als acords.

El debat

El líder del PSC de Sant Cugat, Pere Soler, ha argumentat la moció: "Plantegem aquesta moció arran de la visita del conseller a l'escola La Mirada i les seves declaracions sobre la 13a escola. Volem la garantia que en els pressupostos de la Generalitat del 2019 es reculli el primer avançament per a la construcció de la 13a escola", ha iniciat Soler. "Creiem que Mira-Sol seria l'emplaçament ideal per a la 13a escola", ha afegit. "Valorem positivament les esmenes del PDeCAT", ha sentenciat.

Esther Salat, per part del PDeCAT, ha argumentat les esmenes del seu partit: "Hem de fer tot allò que està en les nostres mans per garantir l'educació pública", ha iniciat Salt. "Hem defensat diverses vegades les característiques atípiques de la nostra població, que no fa possible fer una acurada planificació perquè la població no creix en naixements, sinó que els infants ens arriben ja en època d'escolarització", ha argumentat la regidora. "És hora d'exigir al Departament d'Ensenyament la dotació de la 13a escola i, en cas que la planificació prevista no doni resposta a la demanda es pugui tenir una altra resposta planificada", ha sentenciat Esther Salat.

Per part d'ERC-MES, Ferran Villaseñor ha explicat la visió del partit: "Considerem que hi ha una manca clara de diners, la qual cosa fa que l'Ajuntament hagi de posar diners per a l'escola La Mirada, cosa que no li toca fer", ha afirmat. "Cal un nou finançament perquè tiri endavant el nou pla per als recursos educatius", ha afegit el regidor d'ERC-MES.

Álvaro Benejam, del PP, també s'ha mostrat favorable a la moció, però ha argumentat matisos: "Els diners de La Mirada, la Generalitat els hauria de tornar", ha afirmat Benejam.

Cs s'ha mostrat favorable a la moció amb les esmenes del PDeCAT: "Cal fer complir el conveni que vam firmar amb la Generalitat perquè es facin els pagaments quan toca, tot i que el conveni ens sembla malament, cal fer-lo complir perquè ja s'ha signat", ha afirmat Sergio Blázquez.

 

Més informació
 
Comentaris

Destaquem