L'AFA de La Mirada, disconforme amb el projecte del pati, reclama celeritat en l'edifici

En el pla inicial, abans de projecte, Ensenyament preveia que el pati de l'escola La Mirada fes 330 m², mentre que en el projecte que s'està tirant endavant en consten 240

Aquesta setmana han iniciat les obres per ampliar el pati de l'escola de La Mirada, i fent un seguiment de les obres, des de l'AFA de l'escola se n'han adonat que, segons apunten, el projecte que s'està tirant endavant preveu 70 metres quadrats de pati menys que els que constaven en el plànol que els va ensenyar el Departament d'Ensenyament de la Generalitat, qui té la competència d'aquesta obra. Aquesta, però, no és l'única preocupació de les famílies dels alumnes de l'escola La Mirada: "Cada vegada que s'engega quelcom relacionat amb l'escola ens trobem amb algun entrebanc. La gent està indignada", asseguren des de la junta de l'AFA.

"El patí s'està construint arran de les reivindicacions que hem anat fent"

Per fer front a totes les demandes de l'AFA de l'escola La Mirada, es va crear una comissió de seguiment, en la qual participen membres de l'associació, l'Ajuntament i el Departament d'Ensenyament. "El patí s'està construint arran de les reivindicacions que hem anat fent, després de tot el rebombori pels barracons i de la pressió que hem fet des de l'AFA i també des de l'Ajuntament al Departament d'Ensenyament", assenyalen en aquest sentit des de l'Associació de Familiars d'Alumnes de La Mirada.

"Farem un seguiment exhaustiu d'aquest projecte"

Per això, l'AFA tractarà de demanar explicacions a Ensenyament: "Hem de saber què ha passat perquè hi hagi aquesta diferència de metres entre el plànol inicial i el projecte que s'ha aprovat finalment", expliquen. De totes maneres, reconeixen que quan es va fer públic el projecte de les obres (que ja estan en marxa) no se'l van mirar al detall, ja que es van refiar del primer pla d'Ensenyament. Arran de la problemàtica, des de la junta de l'AFA asseguren que a partir d'ara faran "un seguiment exhaustiu" d'aquest projecte.

El Departament d'Ensenyament va comprometre's, fa uns mesos, fer les obres d'ampliació del pati.

Més info: Ensenyament ampliarà finalment el pati de La Mirada

L'Edifici de l'escola La Mirada, la gran demanda

A banda de la denuncia pels metres quadrats del pati, des de l'AFA de l'escola La Mirada reclamen celeritat a l'Ajuntament en els tràmits administratius per iniciar la construcció de l'escola -cal recordar que ara totes les aules són en barracons. Per tal d'iniciar el projecte (que té un cost d'uns 7 milions d'euros), l'Ajuntament va avançar els diners per fer front als costos (que en principi recauren sobre el Departament d'Ensenyament).

"Les famílies estan una mica cansades"

Per aquest motiu ara és l'Ajuntament qui s'encarrega la licitació del projecte i, posteriorment, de la construcció. "Les famílies estan una mica cansades. Aquesta escola (l'edifici), havia d'estar en marxa aquest any, i seguim en barracons i encara no hi ha cap projecte concret per a la construcció de l'edifici", assenyalen des de la junta de l'associació. "Ja fa uns mesos que s'ha adjudicat el projecte i s'està endarrerint la signatura entre l'Ajuntament i el despatx d'arquitectes que ha guanyat el concurs", afegeixen.

De totes maneres, des de l'Ajuntament asseguren que el procés ara mateix es troba en el punt d'adjudicar la redacció del projecte, posteriorment caldrà fer l'adjudicació de l'obra, però no ha volgut donar més detalls, ja que farà una presentació del projecte, en les pròximes setmanes, en la qual s'explicarà com serà l'escola La Mirada, així com els terminis previstos per a la construcció de l'obra.

Amb tot, i això és una interpretació de l'AFA, calculen que l'edifici estigui enllestit de cara al curs 2021 - 2022, i la seva principal demanda a l'Ajuntament és que faci el possible per "no retrassar-se en els tràmits administratius". I és que el consistori previa, fa un any, que l'escola pogués estar enllestida al 2019.

Més info: Pas endavant perquè l'escola La Mirada sigui una realitat el curs 2019-20

En el ple municipal del mes de novembre es va aprovar una moció per demanar al Departament d'Ensenyament que retorni els diner avançats a l'Ajuntament.

Més info: Sant Cugat buscarà un espai per a la 13a escola i demana els diners avançats en La Mirada

 
Comentaris

Destaquem