L'Escola Nova pública de Sant Cugat ja té nom

El centre obria les seves portes el passat mes de setembre amb 40 alumnes de P3

L'Escola nova pública d'infantil i primària de Sant Cugat ja té nom oficial. La Mirada va obrir les seves portes el passat mes de setembre i es diu així des de desembre. Un centre format per dos mòduls prefabricats de 150 mi 120 m, respectivament, i que acull una 40a d'alumnes de P3. 

La directora del centre, Clara Caso, explica al TOT Sant Cugat que el nom del centre l'han triat entre les mestres que formen el claustre i les famílies del centre. A l'inici del projecte, cap al febrer del 2016, la directora va fer servir un programa informàtic que genera núvols de paraules. Es tracta d'una eina amb la qual es treballa molt a les escoles i en altres sectors, que combina paraules i en destaca més una sobre les altres, en funció de les vegades que s'ha fet servir o de les cerques que aquesta té. Dins d'un dibuix d'un arbre, i amb tot tipus de conceptes, la paraula que més destacava era 'mirada'. A partir d'aquí, les famílies i les mestres van triar entre 'La Mirada' i d'altres opcions, resultant 'La Mirada' el nom seleccionat.  

El significat que li dona l'escola al nom per això, va molt més enllà del concepte 'mirada'. Tal com explica Clara Caso, el centre és diu així perquè "amb La Mirada ens referim al fet que tenim en compte tot el que envolta a l'infant. Fem una mirada als infants més enllà de les circumstàncies de cada família, a tot. La relació entre la família i l'escola és de respecte entre les dues parts. Busquem la col·laboració entre tots, però cadascú des del seu lloc". 

De fet, el nou centre de Sant Cugat dona tanta importància a tots els factors que envolten els infants, que a l'entrada de l'escola hi ha un espai en el qual hi ha una fotografia penjada de cada alumne amb la seva família. 

Més informació
 
Comentaris

Destaquem