L'estany dels Alous s'obre a la ciutadania preservant el seu valor ecològic

L'Ajuntament de Sant Cugat i el de Rubí han arranjat els camins per fer-lo més accessible

L'estany els Alous s'obre a la ciutadania amb l'arranjament dels camins que el fan més segur i accessible. Un arranjament que han portat a terme l'Ajuntament de Sant Cugat i el de Rubí, que s'ha centrat en el camí que connecta l'estany amb el passeig de les Torres, dins del terme municipal de Rubí, i que ha suposat un cost aproximat de 12.000 euros.

S'ha habilitat un pas al torrent dels Alous  FOTO: Artur Ribera

Una actuació que ha tingut en compte el manteniment dels valors ecològics de l'entorn. D'aquesta manera, s'ha desbrossat el camí principal per ampliar-lo, s'ha creat un pas de pedra per creuar el torrent dels Alous, s'ha corregit el fort pendent d'alguns dels trams del camí aportant-hi a més terra al ferm, i s'ha instal·lat un cartell informatiu sobre els talussos de l'estany advertint de la perillositat.

Com explicava Joan Puigdomènec, regidor de Medi Ambient a l'Ajuntament de Sant Cugat, les actuacions s'han fet "per intentar preservar i conservar el lloc com un espai de reserva natural". En aquest sentit, afirma que "no es tracta de fer un lloc de gran grans quantitats de visites, sinó de fer un espai pràcticament destinat a la formació en el medi ambient".

S'ha desbrossat per fer accessible l'estany  FOTO: Artur Ribera

D'aquesta manera, es vol facilitar l'accés a petits grups. Per exemple, des de l'Ajuntament de Rubí, Moisès Rodríguez, explicava que es fan sortides d'educació ambientals amb les escoles. Durant aquest curs, es preveu que un miler d'infants coneguin aquest entorn.

Un espai "privilegiat", remarcava Puigodmènec durant la visita a l'espai el 14 de febrer. "És un espai miraculós, envoltat d'infraestructures, però que, en canvi, té una qualitat ambiental realment sorprenent", destacava.

L'actuació preserva el patrimoni ecològic  FOTO: Artur Ribera

Una preservació que, en bona part, Puigdomènec ha agraït a la Plataforma Salvem els Alous. "La plataforma és important ara i en el futur", ja que "és un espai tan rodejat de població i infraestructures que té un cert risc de ser aprofitat per un altre tipus d'usos. La seva existència és important per a la conservació de l'espai", sentenciava.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem