L'oposició pressiona perquè es compleixi el Pacte per la nit

ERC-MES ha reivindicat que “es compleixin els acords adoptats” i “trencats unilateralment” des del govern de Sant Cugat

El Pacte per la nit ha dividit el Ple municipal d'aquest mes de febrer a Sant Cugat. Un Ple que ha aprovat la moció presentada per ERC-MES per reprendre de forma immediata les sessions del Pacte per la nit.

Una moció que ha presentat Èric Gómez (ERC-MES) recordant que “al setembre s'havia de convocar el Pacte per la nit, i just ha arribat la convocatòria després de presentar la moció”. Amb tot, ha reivindicat que “el debat no és pel Pacte per la nit, sinó sobre la manca de credibilitat del govern sobre aquest aspecte i la seva falta de voluntat en solucionar aquest tema”. “El que demanem és que es compleixin els acords del 2012, i els del juliol passat en què es va comprometre a convocar el Pacte per la Nit”, ha demanat, afegint que “esperem que ara que ha estat convocat, si s'assoleix un nou acord, no faltin de nou a la seva paraula”.

Amb la moció aprovada, es demana que es retirin els decrets d'alcaldia que trenquen el Pecte per la nit. uns decrets que Mercè Conesa, alcaldessa de Sant Cugat, ha anunciat que "no es retiraran encara que s'hagi aprovat la moció" perquè "cap moció farà anul·lar decrets".

Per la seva banda, Àlvaro Benejam (PP) ha assenyalat que “compartiríem aquest neguit sobre el Pacte per la nit, perquè entenem que s'hagués hagut d'encetar el debat sobre com regular aquesta qüestió”, però ha afirmat que no se sumarien a la moció “perquè entenem que el grup d'esquerra no està prenent una bona posició amb nosaltres dins d'aquest ple”.

El PSC sí que s’ha sumat a la moció. Pere Soler ha explicat que “vam donar vot de confiança a la nova direcció política per tirar endavant el Pacte per la nit, però 7 mesos després s'ha trencat la confiança”. Unes paraules, com les d’ERC-MES que ha subscrit Ramon Gutiérrez, d’ICV-EUiA, Aldo Ciprian, de Ciutadans, i Ignasi Bea, de la CUP-PC.

L’equip de govern, representat per Cristina Paraira, ha manifestat el seu malestar davant la moció. “Aquí no es governa per uns interessos sinó per una ciutat on hi ha diferents interessos. El pacte no va funcionar” En aquest sentit ha afegit que “vam aprovar un pacte que no es pot complir perquè contradiu la llei. Ens vam equivocar. Va ser un pacte amb ganes d'intentar fer les coses bé, però no es pot aplicar”. I ha sentenciat: “aprovin el que vulguin, perquè no es pot”.

El Ple, en imatges.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem