11 mocions aprovades, 1 retirada i 2 institucionals

El ple d'aquest febrer ha durat 5 hores

Fins a 14 mocions han format part de l'ordre del dia del ple de febrer celebrat aquest dilluns, 15 de febrer. Abans de la sessió ordinària hi ha hagut, com és habitual, el torn de participació ciutadana, amb fins a 7 intervencions sobre diferents temàtiques, entre elles l'educació i la posada en funcionament de la 12a escola.

El ple ha començat, però amb l'aprovació del conveni per tirar endavant l'agermanament de Sant Cugat amb el poble de la Haba a Extremadura. Tot seguit ha estat el torn de les 14 mocions, un torn que ocupa la majoria de temps del ple.

Aquest ple de febrer ha tingut dues mocions institucionals. La primera ha aprovat la construcció de vestidors al nou pavelló de la Guinardera i la segona ha tornat a mostrar el rebuig a la transfòbia, a més de demanar la creació d'un protocol d'actuació.

La moció 5 i 7 s'han discutit conjuntament i les dues han quedat aprovades. La primera ha mostrat el seu rebuig al Pla Hidrològic de la Conca de l'Ebre i la segona insta a fer una revisió del Pla de Gestió del Districte de la Conca Fluvial de Catalunya. En aquest pel també s'ha aprovat una estratègia per lluitar contra el canvi climàtic.

Una de les mocions que ha tingut més polèmica ha estat la que ha tractat el fenomen de l'okupació a Sant Cugat i que inclou la creació d'una unitat específica de la Policia Local per controlar l'okupació. Part de l'oposició ho ha vist amb mals ulls. Una altra moció polèmica ha estat la de suport a la Conselleria d'Afers Exteriors i la del Pacte per la nit que ha prosperat amb l'equip de govern en contra.

En aquest ple els grups municipals han acordat crear un estudi sobre la precarietat laboral, a més de lluitar pel dret a vot de tots els catalans amb NIE. També s'ha aprovat una moció per fer un seguiment mitjançant el ple de les inversions que fa l'empresa concessionària del servei de l'aigua SOREA.

L'esport també ha tingut el seu moment i s'ha acordat un seguiment del Pla estratègic de l'Esport.

 A més el PSC ha retirat la moció que presentava sobre les beques menjador.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem