Possible ampliació de la bonificació de l'IBI pels edificis més sostenibles

El Ple acorda estudiar l'aplicació d'aquest incentiu fiscal per premiar aquells projectes que emeten menys gasos contaminants

El Ple municipal ha aprovat una moció de PSC, Convergència, Ciutadans i PP que estableix en un dels seus acords estudiar la bonificació de l'IBI a fi i efecte de millorar la rendibilitat d'aquells projectes que siguin més respectuosos amb el medi ambient. Pere Soler, portaveu del PSC, explica que, de la mateixa manera que la Cimera del Clima a París ha arribat a un acord per eliminar el CO2 i ha establert un preu del carboni que permet imputar a qui el genera, "l'estalvi ha de tenir una repercussió a la inversa".

La moció, aprovada amb els vots favorables de totes les formacions polítiques tret de la CUP-PC que s'ha abstingut, comptava amb unes esmenes d'ERC-MES, les quals finalment ha retirat "perquè no condicionen el contingut dels acords", ha dit Ferran Villaseñor. 

La moció també contempla que l'Ajuntament reconegui el valor del CO2 que deixarà d'emetre en cada projecte presentat. A més, obligarà l'Ajuntament a fer públic un informe anual sobre l'estalvi d'emissions de gasos i política ambiental, com figura en els compromisos adquirits en el Pla d'acció d'energia sostenible.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem