L'organització del Quinto celebra l'acord per fer-lo a l'Envelat

Amb tot, lamenta la falta de previsió que els porta a organitzar les activitats amb menys d'un mes

"Després de diversos mesos de treball de l'organització del Quinto amb els equips tècnics del departament de cultura, finalment hem trobat un encaix que ens permet executar l'activitat amb qualitat i garanties", afirma l'organització del Quinto de Nadal en un comunicat.

L'equip de Cal Temerari, organitzadors del Quinto i la Festa de Cap d'Any relata que es van posar en contacte amb l'Ajuntament a finals de juliol, i amb el nou curs, van entregar la corresponent instància. "En no tenir resposta per part de l'Ajuntament passats els 20 dies reglamentaris, vam fer una comunicació pública de la situació. No va ser fins aquell moment que vam aconseguir establir un primer contacte", remarquen en el comunicat.

Igualment, afirmen que des del primer moment se'ls va proposar l'Envelat com a espai per ubicar les activitats, però es mostren sorpresos pel fet que "en una de les seves comunicacions públiques, el consistori donava per fet que les nostres activitats s'ubicarien allà quan encara estàvem treballant en qüestions crucials i sense una decisió presa".

La feina conjunta va continuar en aquest punt, però assenyalen que es van trobar "importants esculls en qüestions de decisió política que en moments van frenar i fins i tot van posar en perill la realització de les activitats", celebrant que, finalment, el 28 de novembre, s'arribés a un acord.

Una "mala dinàmica de decisió política" que, segons l'organització, "es veu reflectida, per exemple, en la qüestió dels horaris. Es van aprovar uns horaris diferents dels especificats al projecte que havíem presentat sense cap mena de diàleg ni consulta amb l'organització del Quinto".

Una manera de fer que també "es va dur a terme amb demora de resposta de vàries setmanes, reduint substancialment el temps d'organització per a executar eficientment les activitats. A tall d'exemple, només cal mencionar que l'activitat de cap d'any s'ha acabat confirmant a tan sols un mes vista".

Des de Cal Temerari lamenten que "aquestes dinàmiques" dificultin que "des del teixit associatiu ens puguem organitzar i treballar per realitzar activitats d'aquestes dimensions i complexitats".

Amb tot, valoren com un "avenç" poder disposar d'un espai com l'Envelat per a realitzar les activitats de Nadal, però entenen que moltes de les dificultats que hi ha hagut per trobar l'acord "han vingut donades pel fet d'haver hagut d'encaixar l'activitat a l'Envelat". És per això que consideren necessari "un espai fix destinat a aquests tipus d'activitats culturals i populars organitzades des del teixit associatiu de la ciutat".

Quinto i Cap d'Any

Tradicional joc del Quinto de Nadal. FOTO: Arxiu

Enguany, el Quinto i Cap d'any se celebraran dins l'Envelat al parc de Ramon Barnils els dies 23, 25, 26, 27, 28 i 31. En els pròxims dies es farà pública la informació detallada de l'activitat de Cap d'any.

Així mateix, també es posaran a la venda les entrades de la festa d'any nou a la Taverna de Cal Temerari, la Casa de Cultura i el Casal Torreblanca.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem