La Carpa carrega contra l'Ajuntament de Sant Cugat

El responsable de la Carpa s'ha mostrat molt molest amb el consistori després que aquest dónes per fet que els problemes de soroll són de la Carpa

Jordi Grau, responsable de la Carpa i del Moon, s'ha mostrat molt molest amb la decisió conjunta entre l'Ajuntament de Sant Cugat i el de Cerdanyola per mirar de trobar una solució als problemes de soroll que, suposadament, arriben des de la Carpa.

Després d'una reunió entre el regidor de Medi Ambient, Joan Puigdomènech, i el regidor d’Activitat Urbanística de l’Ajuntament de Cerdanyola, Ivan González, aquests van decidir abordar la problemàtica de la contaminació acústica que es genera d'aquesta discoteca. Per això mateix, segons feien saber els consistoris, s’ha requerit la retirada dels altaveus instal·lats a l’exterior de La Carpa. A més, també s'ha acordat que es repassarà el correcte funcionament i la regulació dels limitadors acústics del local.

En aquest sentit, el responsable del local, Jordi Grau, afirmava "no entendre res. A nosaltres ningú ens ha fet un requeriment ni ens ha notificat que no podem posar la música a la terrassa. Ens sorprèn bastant que s'hagi filtrat això quan a la discoteca encara no se l'ha avisat de res".

Grau afegeix que "és increible que ens adjudiquin el soroll a nosaltres quan no s'ha demostrat en cap moment que fos la Carpa. S'han fet sonometries i totes han donat favorables a la Carpa. S'han fet des de casa dels veïns, des dels terrats, des de les finestres, des de fora de la Carpa, totes han estat favorables".

Precisament, Grau ha recordat que "a la zona de la Carpa del Set Ball hi ha quatre locals més amb múscia a les seves terrasses". Per això mateix, el que caldria, segons Grau, és investigar quin dels locals de la zona és el que provoca les molèsties de soroll als veïns i no "donar per fet que és la Carpa".

Des de la Carpa reiteren que l'Ajuntament de Cerdanyola ha actuat bé en tot moment, fent totes les sonometries pertinents, entre altres mesures. En canvi, tal com a senyalat Jordi Grau, "l'Ajuntament de Sant Cugat no ha actuat bé".

La cronologia del conflicte

La problemàtica del soroll, juntament amb la de l'incivisme al barri del Monestir, es destapava aquest mes d'agost, quan davant les reiterades queixes dels veïns, el regidor de Medi Ambient, Joan Puigdomenech, demanava una reunió amb el seu homòleg a Cerdanyola per tal de mirar de reduir l'impacte sonor que de la Carpa del Set Ball.

Dos dies després, el 5 d'agost, l'Ajuntament de Cerdanyola afirmava que "les sonometries realitzades per inspectors municipals a la Carpa Set Ball es trobaven dins dels límits permesos".

Aquell mateix cap de setmana, diumenge 7 d'agost, una veïna de la zona feia arribar al TOT dos vídeos en els quals se sentia perfectament la música que arribava, fins a casa seva, i, suposadament, procedia de la Carpa.

Tot i això, després de les vacances d'estiu, els veïns del barri de Sant Francesc-Monestir, que acaben d'engegar una campanya per tal de demanar a l'Ajuntament que actui contra l'incivisme que hi ha al barri derivat de l'oci nocturn,  prefereixen no assenyalar directament a la Carpa i esperar a comprovar quin de tots els locals d'oci nocturn de la zona provoca tan soroll.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem