La Comissió Europea alerta dels nivells de contaminació a l'àrea del Vallès

Amenaça amb portar l'estat als tribunals si no es prenen mesures

La zona del Vallès-Baix Llobregat és una de les senyalades per la Comissió Europea com una de les àrees on se supera el límit màxim de contaminació atmosfèrica. Brussel·les ha donat dos mesos a Barcelona i Madrid perquè redueixin els nivells de diòxid de nitrogen a l’aire i amenaça amb enviar l’Estat als tribunals si no es prenen mesures.

Europa que s’actuï amb “determinació per garantir la bona qualitat de l’aire i protegir la salut pública”. Cada any moren a la Unió Europea 400.000 persones per culpa de malalties derivades de la mala qualitat de l’aire, i milions més pateixen problemes respiratoris o cardiovasculars per culpa de la contaminació.

La normativa europea sobre la qualitat de l’aire del 2008 estableix els nivells màxims de contaminació atmosfèrica que poden tenir les ciutats. En cas que se superin, els estats membres estan obligats a impulsar mesures per reduir-los tan aviat com sigui possible. L’advertència d’aquest dimecres de la Comissió Europea es refereix als nivells de diòxid de nitrogen, que a l’Estat superen dues zones de Barcelona i Madrid.

En concret, la Comissió Europea assegura que les zones afectades són l’àrea de Barcelona i l’àrea Vallès-Baix Llobregat, durant el període 2010-2014. Entre les mesures recomanades per reduir les emissions de gasos hi ha, principalment, la reducció del trànsit i dels combustibles, l’impuls dels vehicles elèctrics o la reducció de les emissions dels vehicles dièsel. En el seu comunicat, la CE diu que en l'àmbit “local, regional i nacional cal fer molts més esforços per complir la normativa europea.

A Sant Cugat s'han viscut diversos episodis de contaminació durant els últims mesos. De fet, l'Ajuntament Sant Cugat demanarà que s'implanti la velocitat variable a l'AP-7 i la C-16 amb l'objectiu de reduir l'emissió de gasos contaminants provinents del trànsit. Cal recordar que Sant Cugat compta amb dos panells instal·lats al carrer que informen de la qualitat de l'aire en tot moment.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem