La independència de Bellaterra, cap al Parlament

Espai cediat pel TOT a Bellaterra Diari

Els resultats de la consulta sobre Bellaterra municipi celebrada el setembre de 2015 van ser clars. El 94% dels bellaterrencs votaven “sí” a la independència de Bellaterra; el 5%, “no”; i l’1% “altres”.


Tot i això, el govern de Cerdanyola s’ha mostrat dialogant i ha ofert la negociació d’un nou conveni fet a partir de grups polítics i participació ciutadana. Per la seva banda, l’EMD de Bellaterra descarta aquesta opció sense unes condicions prèvies. En primer lloc, volen establir un temps de negociació de fins a 6 mesos. En segon lloc, sotmetre a votació el nou conveni i que els bellaterrencs puguin triar entre la independència o el nou conveni elaborat. Finalment, en cas de tenir més vots l’opció d’independència, proposen que haurien de donar-hi suport.


Si més no, l’Ajuntament de Cerdanyola no ha acceptat establir condicions a priori, i per tant, sembla que l’EMD de Bellaterra decidirà anar directament per la via del Parlament. Carles Escolà, alcalde de Cerdanyola, precisa que no posaran bastons a les rodes en el camí de Bellaterra cap al Parlament. En els últims anys, el clima entre ambdues localitats ha estat caracteritzat per la tensió, la conflictivitat i la via judicial. El govern de Cerdanyola espera que l’EMD de Bellaterra tiri el procés endavant sola i veure quins suports pot obtenir. 

Bellaterra municipi

L’EMD posa condicions al conveni ofert per Cerdanyola: posar-lo a consulta i, si no és votat pels bellaterrencs, que l’Ajuntament doni suport automàticament a la independència.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem