La Lira canta el pregó d'inici de la Festa Major del barri del Monestir-Sant Francesc

El barri del Monestir-Sant Francesc celebra la seva Festa Major fins diumenge

La Coral la Lira ha estat l'encarregada de donar el tret de sortida de la Festa Major del barri del Monestir-Sant Francesc, que s'allarga fins diumenge. La plaça del Coll s'ha omplert de veïns per escoltar les paraules del president de la Lira, Josep Garrell, i, també, per sentir una cançó que la Coral els ha dedicat. Garrell, que ha fet un respàs de la història del barri en el pregó, ha recordat que la Lira té 133 anys d'història, cosa que els permet ser "uns observadors privilegiats" de l'evolució de Sant Cugat.

El president de la Coral ha resumit més de cent anys d'història del barri del Monestir-Sant Francesc, apuntant que sempre "hi ha hagut associacionisme i treballadors" i fent referència al sector industrial. El pregó de la Lira, però, no s'ha quedat amb les paraules del seu president. I és que els seus cantaires, a banda d'oferir un recital amb diferents cançons, n'han cantat una de ben especial dedicada a aquest barri. "És un barri molt simpàtic, on hi tenim molts amics", han recitat els membres de la Lira, que seguien: "Un poble amb molta història, el barri de Sant Francesc".

L'alcaldessa de Sant Cugat, Mercè Conesa, ha presidit el pregó de Festa Major i també s'ha dirigit als veïns per elogiar el barri i la seva gent: "És un barri cohesionat, on es respecten les persones grans. Un barri ric en la relació entre veïns, cultura i moviment social".

"Un quart CAP"

La plaça del Coll s'ha omplert de veïns per començar la Festa Major del Barri del Monestir Sant Francesc. FOTO: Lali Puig

El president de l'associació veïnal del barri, Andrés Arés, també ha dedicat unes paraules als veïns combregats a la plaça del Coll i ha agraït la implicació de les entitats i de les persones que han organitzat la Festa Major i treballen plegades pel dia a dia del barri.

Arés ha fet referència al compromís del Ple municipal d'engegar un pla de millora del barri del Monestir: "Els nostres polítics ens estan donant suport". El president també ha deixat un desig pel barri: "No en volen que en parli, però un dia o un altre ha d'arribar aquí el quart CAP de la ciutat. L'alcaldessa ho té al cap".

Més informació
 
Comentaris

Destaquem