La sala polivalent a l'edifici dels cinemes serà una realitat el 2019

Cinesa deixarà els cinemes a partir de juliol: la voluntat municipal es mantenir activitat cinematogràfica i fer la sala polivalent

La nova sala polivalent a l'espai dels cinemes de Sant Cugat serà una realitat a partir del 2019. Així ho ha assegurat la tinència d'alcaldia de Cultura, Carmela Fortuny, que ha explicat aquest divendres 12 de gener el projecte per l'equipament, que Cinesa deixarà lliure a partir del juliol d'aquest 2017 després de 26 anys a la ciutat, tal com va avançar el TOT.

La voluntat de l'Ajuntament de Sant Cugat és fer una sala polivalent a la part superior per entitats locals i mantenir una oferta de cinema a les dues sales de la part inferior. El govern municipal està treballant en una gestió municipal amb la participació de les entitats santcugatenques, tot i que encara ho ha de definir.

El projecte per la sala polivalent consisteix en oferir un espai per totes les entitats del municipi i disposar d'un espai per fer concerts. "No és una sala de concerts, és una sala polivalent", ha volgut deixar clar Carmela Fortuny, que ha posat exemples de les activitats que podria acollir: "Una trobada de sardanes, un sopar popular, una fira comercial o un concert".

Pel que fa a l'espai inferior, la idea és mantenir l'activitat de cinema. Això passa per seguir amb els cicles temàtics com el Cinema d'Autor, Fantàstic, Familiar o Clàssic. A més, l'Ajuntament vol mantenir una certa activitat de cinema comercial, amb projeccions d'estrenes. Fora dels horaris de projeccions, la proposta és utilitzar les dues sales per fer conferències o xerrades.

El pressupost per adaptar l'actual espai dels cinemes en una sala polivalent és de 400.000 euros. Les obres podrien començar durant el darrer trimestre de 2018 i, segons l'Ajuntament, hauria d'estar en funcionament a inicis de 2019.

Les obres i la sala

La sala polivalent tindrà una superfície de 486 metres quadrats i un aforament de 900 persones dempeus o 450 assegudes. L'espai no tindrà un escenari fixe i haurà una instal·lació desmuntable que es podrà utilitzar com a escenari quan sigui necessari.

Les obres d'adaptació consistiran en l'enderroc del mur que separa les dues sales de cinema de la planta superior, l'anivellament del terra i la remodelació dels serveis. El vestíbul també es transformarà i es faran obres per permetre dos accessos independents pel cinema i per la sala polivalent.

La previsió per aquest 2018 era invertir 500.000 euros en la sala polivalent, que inicialment s'havia de fer al parc de l'Arborètum. El pressupost final per la sala serà de 400.000 euros, mentre que la resta s'invertirà en construir dos bucs d'assaig i un estudi de gravació al Casal de Torreblanca, on ja hi ha dos bucs.

La voluntat és que l'activitat de cinema pugui mantenir-se durant el període d'obres, tot i que no es podrà garantir el 100% el funcionament de les dues sales que restaren per projeccions.

Satisfacció

"Estem molt contents. Aconseguim mantenir cinemes al centre de Sant Cugat i fer una sala polivalent", ha celebrat Carmela Fortuny, que ha destacat la idoneïtat del projecte: "És una resposta a les necessitats de les entitats de Sant Cugat, a tot el teixit associatiu".

Així, l'Ajuntament aposta per una sala polivalent que puguin utilitzar totes les entitats, siguin culturals, esportives o socials, per desenvolupar les seves activitats. "La prioritat és la polivalència", ha argumentat la tinència d'alcaldia. La idea és que també pugui acollir activitats que s'haurien de desenvolupar a l'aire lliure però per la pluja s'haurien de suspendre.

La creació d'aquesta sala polivalent descarta, segons el govern de Sant Cugat, la construcció futura d'una sala de concerts: "La ciutadania demana altres coses". La sala també podria servir esporàdicament per acollir activitats amb el Teatre-Auditori.

El Parc de l'Arborètum era l'espai escollit per la sala polivalent abans de l'oportunitat d'utilitzar els cinemes. Així, els terrenys de darrere del Teatre-Auditori podrien acabar acollint la sala B de l'equipament cultural, tot i que Carmela Fortuny ho ha descartat per aquest mandat.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem