contingut promocionat
 
Captura de pantalla 2019 09 04 a las 9.56.18

 

La teràpia que ajuda a les persones amb demència

La teràpia amb nines és capaç de millorar el benestar, la comunicació i l’autoestima

Les persones grans amb demència participen en una teràpia amb nines a la residència Cugat Natura. Aquest programa aporta diversos beneficis, segons explica Ingrid Luna, psicòloga del Cugat Natura: “la teràpia amb nines és capaç de millorar el benestar de les persones amb demència, augmentar i millorar la seva comunicació i la seva autoestima, millorar la independència amb la seva vida diària, disminuir l’angoixa en moments d’estrès que comporta la demència”.

Les sessions es fan un cop per setmana amb casos de demències moderades o greus, però que encara mantenen habilitats manuals i visuals, dos sentits que la demència debilita. Cugat Natura fa dos mesos que ha desplegat aquesta teràpia, que prové d’Anglaterra, i de moment s’han detectat canvis significatius entre els pacients. “Hem vist que als usuaris els hi agrada, que somriuen i també hem vist persones que abans no interaccionaven i no deien res, ara i gràcies a la teràpia amb nines, diuen algunes paraules” explica Luna. La teràpia amb nines es combina amb altres teràpies com la teràpia amb gossos i que es fa un cop al mes, juntament amb exercicis d’estimulació cognitiva i tallers de memòria.

 

Així funciona una sessió de teràpia amb nines

La sessió s’inicia amb una presentació de les nines. La usuària tria la nina i si l’agafa o no i li dóna el significat que vol, que pot ser des d’una nina fins a un familiar. Una vegada el resident tria el rol de la nina, comença a interactuar lliurement amb ella i amb el personal que continua amb la teràpia observant i preguntant i afegeixen altres elements com biberons i xumets. Les sessions també serveixen per calmar alguns episodis d’agressivitat i nerviosisme.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem