La vaga de metges es manté en els CAP de Sant Cugat

Es desconvoca la vaga d'atenció primària de l'ICS en la sanitat pública però es manté en la concertada

L'Institut Català de la Salut (ICS) i Metges de Catalunya (MC) han arribat a un acord aquest dijous, 29 de novembre, a la tarda, per la qual cosa es desconvoca la vaga d'atenció primària de l'ICS en la sanitat pública. Tot i això, la vaga es manté en els centres concertats i, per tant, els tres CAP de Sant Cugat del Vallès, gestionats per Mútua de Terrassa, fan aquest divendres el cinquè i últim dia de protesta. La vaga també es manté en els hospitals concertats, com és el cas del de Terrassa.

La vaga dels metges catalans denuncia la situació “extremament crítica” de l'atenció primària a Catalunya per les retallades i la disminució del pressupost, que ha saturat els facultatius reduint la qualitat de l'atenció als pacients.

Més info: El seguiment continua sent massiu a Sant Cugat en el 2n dia de la vaga de metges

L'acord amb els metges del sector públic el va anunciar en una atenció als mitjans el conseller de Treball, Assumptes Socials i Famílies de la Generalitat, Chakir el Homrani, que va destacar que ho ha permès el treball de mediació d'aquests dies.

El consens arriba després de quatre jornades de vaga en l'atenció primària de l'ICS i en la concertada, la qual fins aquest dijous no ha iniciat converses i en diverses ocasions ha avisat que seguirà amb la vaga independentment que hi hagi un acord en l'altre sector.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem