Seguiment massiu de la vaga de metges als CAP de Sant Cugat

El seguiment de la vaga ha arribat en alguns CAP del municipi al 100% durant el matí i no baixa del 90% durant la tarda

El Sindicat d'Atenció Primària de Metges de Catalunya ha assegurat que "el seguiment de la vaga del sector concertat està sent molt satisfactoria", en paraules del seu secretari, Patxi Avilés. En aquest sentit, des del sindicat han facilitat les dades del seguiment de la vaga de metges a Sant Cugat:

  • CAP Sant Cugat (100% al matí i 92 % a la tarda).
  • CAP Valldoreix (100% al matí i 93,3% a la tarda).
  • CAP de Can Mates (75% al matí i 50% a la tarda).

Les xifres són inferiors al CAP de Can Mates per poder arribar a oferir els serveis mínims. "En els centres més petits s'ha d'anar més amb compte per arribar a oferir els serveis mínims", ha assenyalat Avilés. D'altra banda, la previsió per als pròxims dies de vaga, segons el Sindicat d'Atenció Primària de Metges de Catalunya "és que el seguiment continuï amb aquestes xifres". A més, Patxi Avilés ha explicat que el sector concertat no és a la taula de negociació amb els patronats, ja que només hi ha l'ICS, la qual cosa podria provocar que, segons els esdeveniments, acabi la vaga dels professionals de l'ICS, però no les del sector concertat.

Metges de Catalunya ha facilitat les dades generals del seguiment de la vaga convocada durant aquests dies per part dels metges dels diferents CAP de Catalunya i considera que ha estat un "èxit absolut". En aquest sentit, segons les dades aportades pel sindicat, el 80% dels professionals de la sanitat concertada de la província de Barcelona (com és el cas dels CAP de Sant Cugat) que feien torn de matí, han fet vaga. Tot i això, Metges de Catalunya no té dades de seguiment d'aquesta vaga ni per municipis ni per comarques. Pel que fa les altres províncies, a Girona el seguiment ha estat del 70%, a Lleida del 73% i a Tarragona del 71%, marcant una mitjana de seguiment de la vaga del 73,5% en tot el territori català.

A més, Segons ha informat Mútua de Terrassa aquest migdia, el seguiment de la vaga en els seus CAP és d'un 80%, tot i que durant la tarda el percentatge de seguiment ha baixat a un 56%. Tot i això, no ha facilitat dades concretes de l'atenció primària a Sant Cugat. Pel què fa a l'Hospital de Mútua de Terrassa, el seguiment al matí ha estat del 33% segons l'empresa, mentre que a la tarda és del 14%.

La vaga continuarà durant els dies 27, 28, 29 i 30 de novembre.

Més info: Comencen cinc dies de vaga en els Centres d'Atenció Primària

La vaga

Sota el lema 'Atenció Primària, digna i respectada', més de 5.700 facultatius de Catalunya estan cridats a secundar l’aturada, davant la situació “extremament crítica” del primer punt d’accés al sistema de salut, provocada pels “greus problemes de dèficit de personal i per l’elevada pressió assistencial que suporta el col·lectiu”. Una situació que, segons Metges de Catalunya, “amenaça el manteniment de la qualitat de l’atenció i mina la salut dels metges, cada vegada més afectats per l’esgotament i l’estrès”.

Centenars de metges han tallat aquest dilluns la Gran Via i han ocupat el vestíbul de la seu de l'Institut Català de la Salut a Barcelona. El sindicat Metges de Catalunya ha assegurat que el seguiment de la vaga que ha començat aquest 26 de novembre és pràcticament del 100%. Apunta també que gent d'arreu de Catalunya ha anat a Barcelona per manifestar-se davant de la seu de l'ICS. Entre els lemes que han cridat hi ha 'Volem més temps per als nostres pacients', 'Vaga, vaga, vaga, la Primària ja no 'traga'', 'Menys discursos i més recursos' o 'Argimon enganya a tot el món', en referència al president de l'ICS.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem