Les escoles de Sant Cugat, cada dia més a prop de l’alumne

Els treballs per projectes i la introducció de noves tecnologies, algunes de les noves maneres en l’educació

“Tenim experiències bastant innovadores a la ciutat i crec que ara mateix tenim escoles de la ciutat, tant públiques com concertades, que estan fent renovacions pedagògiques interessants. El que sí que hi ha és un canvi claríssim de paradigma del model d’escola de transmissió de valors i que ara no dóna resposta a com és la societat i com hem de preparar els alumnes”, ha declarat Salat, qui ha afegit que el canvi en l’escola tradicional generarà que “no pensem tant en la transmissió de coneixement, sinó en la transmissió d’habilitats, actituds i despertar inquietuds”.

Les escoles que treballen per projectes i la introducció de noves tecnologies són alguns dels exemples amb què la titular d’Educació assenyala les noves formes que comencen a estendre’s pels centres educatius locals.

Nens contents a l’aula

Des de la Fapel, el seu president Josep Manuel Prats incideix que “tant en l’àmbit públic com en els concertat i privat, a Sant Cugat tenim projectes espectaculars” i ha assegurat que el més important “és que cada professor faci un procés de personalització de cada alumne, independentment de si a les aules s’utilitza les TIC, les classes magistrals, els projectes, els ambients o el treball cooperatiu”. L’encarregat de presidir la Federació d’Associacions de Pares i Mares d’alumnes d’escoles lliures, que aglutina les escoles concertades i privades, entre les quals hi ha centres del municipi, ha indicat que en aquest inici de curs escolar s’ha de fer el possible “perquè els nanos vagin contents a l’escola” i que “els centres consolidin la diversitat de projectes i plans pedagògics per veure com els va ”.

En aquest sentit també s’ha expressat la directora de l’escola Collserola, qui ha dit que dins de les escoles públiques hi ha molts projectes diferents que donen cabuda als diferents estils de famílies i que entre la xarxa d’escoles universals “ens ajudem i col·laborem en alguns projectes”. Una idea en què coincideix també el membre dels Serveis Territorials Lluís Baulenas, qui ha destacat la gran gamma que hi ha al municipi: “En aquests moments hi ha molts centres que treballen per projectes i que treballin bé costa molt”. 

Més informació
 
Comentaris

Destaquem