Reportatge: Diagnosi de l'escola a Sant Cugat

Sant Cugat ha encetat l'any docent amb reptes com l’atenció a les famílies amb problemes econòmics, i d’altres com les necessitats en matèria d’educació especial

El dilluns, 14 de setembre, començava el curs escolar 2015-2016, i ho feia amb 20.056 alumnes a les aules santcugatenques, 434 més que el curs anterior, quan va ser de 19.622. D’aquests, el 43,4% estudiarà a l’escola pública (8.712), el 36,6% ho farà en escoles concertades (7.331) i el 20% restant ho farà a l’escola privada (4.013).

A Sant Cugat l’escola pública continua augmentant les seves matriculacions, amb un 1,2% més que al curs anterior, mentre que la concertada i la privada registren una baixada de l’1% i el 0,2% respectivament. Les dades, però, no estan tancades, ja que queda per finalitzar el període de matriculació extraordinària dels alumnes de secundària i l’anomenada matrícula viva, que permet inscriure l’alumne al llarg de tot el curs docent.

La matriculació d'enguany demostra que molts alumnes opten per l'escola pública, en un curs en què ja es demana la creació d'una nova escola a la ciutat, reobrint el debat de la XII escola al parc de Ramon Barnils, ja que la majoria de les classes estan plenes.

Durant aquest curs, a més, es deplega la segona fase de la Llei Wert, i hi haurà més castellà a les aules.

A Sant Cugat les escoles estan cada dia més a prop de l'alumne.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem