Més de la meitat de la mobilitat nocturna a Sant Cugat és de veïns d'altres municipis

La zona que genera més mobilitat nocturna és l'àrea compresa entre el Turó de Can Mates, l'autopista AP-7 i la zona dels cinemes de Sant Cugat

Sant Cugat, també de nit, és un pol d'atracció per veïns d'altres municipis: més del 50% de la mobilitat nocturna dels caps de setmana és produïda per persones no residents al municipi. Així es desprèn d'un estudi elaborat per l'Ajuntament, a partir de la informació extreta dels telèfons mòbils, i que posa de manifest la procedència de les persones que es mouen a Sant Cugat durant les nits de dijous, divendres i dissabtes.

Concretament s'han analitzat els moviments entre les deu de la nit i les sis del matí de cinc caps de setmana. Segons l'estudi, en un cap de setmana mig, la mobilitat a Sant Cugat implica a 74.590 persones. D'aquestes, 44.736 (60%) provenen d'altres municipis. Barcelona, Rubí i Cerdanyola són les altres tres ciutats que més mobilitat generen durant les nits del cap de setmana santcugatenc. El pic amb més mobilitat és entre les dotze i l'una de la matinada.

L'estudi divideix Sant Cugat en sis zones i analitza la mobilitat nocturna en cadascuna de les àrees, així com la procedència de les persones. En aquest anàlisi hi ha algunes diferències substancials que posen de manifest que les zones amb més oci nocturn, com la carretera de Rubí o l'avinguda de les Corts Catalanes, són les que atrauen més visitants de fora durant les nits. En canvi, al centre de la ciutat hi ha majoria de moviments de santcugatencs.

La zona que genera més mobilitat nocturna és l'àrea compresa entre el Turó de Can Mates, l'autopista AP-7 i la zona dels cinemes de Sant Cugat; on s'inclouen diverses discoteques. En aquest cas, el 44% de les persones que es mouen durant la nit són de Sant Cugat, mentre que la resta és d'altres municipis, principalment Cerdanyola (20%), Rubí (15%) i Barcelona (11%).

Distribució a Sant Cugat

L'estudi disposa de les dades de mobilitat nocturna en cadascuna de les sis zones delimitades. En dos d'elles (zona 1 i zona 2), les més cèntriques, els moviments de santcugatencs suposen més de 70% del total. En canvi, a zones amb més oferta nocturna (zones 4 i 6), el percentatge de santcugatencs baixa per l'augment de persones arribades d'altres municipis. Les zones 3, 4, 5 i 6 són les que generen més mobilitat a les nits, amb un pic important entre les dotze i l'una de la matinada. És curiós el cas de la zona 5, que atreu molta gent de fora de Sant Cugat, i que correspon a la Floresta i a les Planes.

Aquestes dades posen de manifest l'atracció de l'oci nocturn a Sant Cugat més enllà de les fronteres del municipi. Així ho constatava en un reportatge al TOT de fa un any Joaquim Boadas, secretari general de la Federació Catalana d’Associacions d’Activitats de Restauració i Musicals: "Sant Cugat està de moda perquè hi ha hagut un creixement de l'oferta".

Més informació
 
Comentaris

Destaquem