La Mirada continuarà com a mínim tres cursos més en barracons

L'alcaldessa de Sant Cugat acusa l'anterior govern d'obviar la problemàtica que ha provocat el retard en les obres de La Mirada

Els infants de l'Escola La Mirada continuaran com a mínim tres cursos més en barracons, després del retard d'un any en les obres de l'edifici definitiu per un problema urbanístic. La previsió, sempre i quan no es produeixi cap imprevist, és que el nou edifici estigui enllestit entre el setembre i octubre de 2022.

L'alcaldessa de Sant Cugat, Mireia Ingla, s'ha posat al costat de les famílies i ha responsabilitzat l'anterior govern de la situació. A més, ha explicat que s'utilitzarà l'aparcament del costat de La Mirada per garantir el creixement del centre mentre no estigui l'edifici definitiu.

Més info: Indignació entre les famílies de La Mirada pel retard en les obres

"Ens adonem que tenim un problema i greu"

El motiu del retard és el que projecte no compta amb el certificat de seguretat Protecció Civil que es requereix en aquest cas, tenint en compte que l'equipament es troba a menys de 250 metres de les vies del tren de la Renfe. Això obliga a redactar una nova modificació urbanística, moure uns metres la ubicació de l'escola i adaptar el projecte. Tots aquests tràmits, en els quals l'Ajuntament ja hi treballa, s'allargaran durant un any. Així, les obres s'iniciarien a finals de 2021.

Mireia Ingla ha recordat que la normativa, des de 2013, exigia aquest certificat de seguretat. Segons l'alcaldessa, la Generalitat va alertar l'Ajuntament de Sant Cugat el maig de 2018, quan governava el PDeCAT, de la necessitat d'aquest informe. No va ser fins un any més tard quan el Consistori el va reclamar. "L'agost de 2019, quan ja érem al govern, ens arriba aquest informe que diu clarament que no és possible ubicar l'escola en aquest terreny. En aquest moment ens adonem que tenim un problema i greu", ha explicat l'alcaldessa.

"És una evidència que les coses no s'han fet bé"

"És una evidència que les coses no s'han fet bé, però hem de donar una resposta a les famílies, que estan molt indignades. Ho compartim i ho entenem", ha afegit Ingla, que ha acusat  l'anterior alcaldessa, Carmela Fortuny, de no informar-la d'aquesta situació durant el traspàs d'alcaldia. "Costa d'entendre que es comencés la casa per la teulada. S'estava pendent d'un informe que no es va decidir demanar fins al maig de 2019", resumeix.

Així, el govern municipal proposa una modificació urbanística que mogui uns metres la ubicació de l'edifici definitiu de La Mirada, fora de l'àrea de 250 metres de les vies de la Renfe. S'ha reunit amb Protecció Civil i l'àrea d'Urbanisme de la Generalitat per tal d'avançar el més ràpidament possible.

La Mirada s'ampliarà a l'aparcament

aparcament sant cugat volpelleres

L'aparcament que s'utilitzarà per ampliar La Mirada FOTO: Google Maps

A banda d'engegar els tràmits urbanístics per avançar en la construcció urbanística, l'alcaldessa de Sant Cugat ha avançat que han parlat amb el Departament d'Ensenyament per garantir que l'escola disposi de tots els mòduls necessaris en els pròxims cursos. A més, per assegurar que el centre educatiu pot créixier, tant en aules com en el pati, s'ha compromès que s'utilitzarà l'actual aparcament del costat de l'escola per encabir els nous espais.

"Mentrestant hem de garantir que l'escola La Mirada pugui seguir amb tota la dignitat que es mereix", ha afirmat Ingla, que ha assegurat que tenen garantits tots els mòduls que seran necessaris en els pròxims anys. "Utilitzarem tot el que calgui de l'entorn. L'aparcament l'utilitzarem pels nous mòduls", ha afegit.  Així mateix, seguiran les converses amb el Departament d'Ensenyament per estudiar els espais que es necessitaran, com una biblioteca o una aula d'informàtica.

Tot i això, no es plantegen reclamar que La Mirada torni a ser una escola de dues línies, tal com demanen les famílies per tal d'evitar una saturació d'infants.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem