Indignació entre les famílies de La Mirada pel retard en les obres

Les obres de l'edifici definitiu de La Mirada no començaran fins al 2021

Les famílies de La Mirada estan fartes. La notícia d'un nou endarrariment, ara de com a mínim un any, en les obres de construcció de l'edifici definitiu de l'escola han provocat indignació i preocupació entre les famílies dels alumnes. Aixi ho ha explicat Marc Gilabert, de l'AFA La Mirada, al TOT Sant Cugat.

Més info: Les obres de La Mirada s'endarrereixen un any

La Mirada es va crear el 2016 i des de llavors funciona en mòduls prefabricats a l'espera d'un edifici definitiu que ja ha patit diversos retards. Ara, l'Ajuntament ha anunciat que s'haurà de canviar la planificació urbanística i que l'inici de les obres s'endarrirà un anyi no començaran fins al 2021. El trasllat al nou edifici no es podrà produir fins,com a mínim, el curs 2022-2023.

Actualment, La Mirada compta amb quatre cursos, de P-3 a 1r de Primària. A més, a P-3 i P-4 hi ha tres línies. En total, hi ha uns 250 infants a l'escola.

"Plou sobre mullat. Estem molt farts"

"Plou sobre mullat. Estem molt farts", ha denunciat Marc Gilabert, que afirma que ja han perdut tota la confiança en les administracions. El membre de l'AFA destaca que la normativa que ha obligat a modificar el projecte és de 2013 i acusa l'administració o bé de ser "molt negligent" o "d'amagar informació".

"Ens preocupa molt", emfatitza Gilabert, que afegeix: "Una escola de tres línies en barracons? Potser hauríem de frenar". Una de les propopstes que planteja és que pels cursos vinents es torni a dues línies. "Si afegim 75 infants cada curs, serà molt més complicat".

Des de l'AFA assenyalen que el projecte educatiu del centre és "meravellós" i que és una "pena que l'escola [la instal·lació] no acompanyi".

escola mirada sant cugat

L'Escola La Mirada funciona en mòduls prefabricats FOTO: Bernat Millet

Problemes d'espai

Les famílies de La Mirada han denunciat reiteradament problemes d'espai en les instal·lacions, especialment pel que fa al pati. Una preocupació que s'agreuja, veient que la provisionalitat dels mòduls prefabricats s'allargarà, el que suposarà un increment dels alumnes.

A més, es requeriran nous equipaments a mesura que els infants es facin grans, com biblioteca, aula informàtica o pista esportiva, que no saben com es podran encabir.

Pròximament, el Departament d'Ensenyament i l'Ajuntament de Sant Cugat assistiran a una trobada amb l'AFA per tal d'explicar amb detall tota la situació, un fet que Marc Gilabert agraeix, ja que "com a mínim no s'amaguen". Per la seva banda, l'Associació de Famílies d'Alumnes preparà algunes accions de protesta encara per determinar.

Cronologia

Com diu Marc Gilabert, el retard és l'enèssima incidència que viuen les famílies de La Mirada. A l'inici del projecte, l'edifici definitiu havia d'estar enllestit pel 2019-2020. Tot i que la competència és del Departament d'Ensenyament de la Generalitat, l'Ajuntament de Sant Cugat va avançar els diners per poder accelerar la construcció de l'edifici definitiu.

Una problemàtica que s'ha anat arrossegant és l'espai de l'escola, que a mesura que arribaven nous alumnes anava quedant petit. Especialment denunciat ha estat la qüestió del pati, que generava malestar entre les famílies.

A més, el curs 2018-2019 va començar amb retard pels alumnes de La Mirada, ja que les obres d'instal·lació de nous mòduls prefabricats no van acabar a temps.

Les famílies s'han manifestat la tarda de divendres pels carrers pròxims a l'escola.

 

.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem