La Mirada diu prou: 300 persones reclamen "una escola digna i adequada"

L'escola segueix sense tenir una ubicació definitiva i ha arrencat el curs escolar amb un nou retard en la construcció de mòduls

Famílies, alumnes i professorat de l'Escola La Mirada s'han reunit per demanar fi a "l'estat de provisionalitat" amb el qual està immersa l'escola, d'ençà de la seva posada en marxa del 2016. Amb això, unes 300 persones s'han manifestat davant del centre per demanar "una escola digna i adequada", amb l'objectiu que el Departament d'Educació i l'Ajuntament realitzin "una acció immediata i eficaç", el dimarts 12 de setembre.

Concentració davant l'Escola La Mirada. FOTO: Bernat Millet.


Un any més, La Mirada ha arrencat un nou curs en barracons, dividida en dos espais i sense cap calendari per l'escola definitiva, que suma anys de retards i entrebancs. A més, els retards en la instal·lació dels nous mòduls, que han de permetre assumir el creixement de l'escola i que previsiblement estaran operatius durant la setmana del 12 de setembre, han desencadenat "la indignació" dels familiars: "Estem tipes d'inicis de curs plens d'adversitats que desil·lusionen al claustre, a les famílies i als infants" han explicat en un manifest.

 


És per això, que durant la manifestació, els presents han exigit al Departament d'Educació i a l'Ajuntament de Sant Cugat un esforç per garantir un futur millor als infants: "Treballeu per assumir l'augment anual d'alumnes d'una manera àgil i flexible i garantiu uns espais comuns adequats". Entre les millores que es demanen mentre no es construeix l'escola definitiva es troba una biblioteca, un espai de lleure per a quan plou, un gimnàs, una sala d'actes, un menjador digne i un pati de primària d'ús únicament escolar.

 

Més info: Arriben els nous mòduls de La Mirada a menys de 24 hores de començar el curs

Finalment, els manifestants han reclamat de manera unànime la construcció de l'escola definitiva: "Des del 2016 estem en una situació de provisionalitat i ens entristeix saber que les primeres promocions, que van apostar per aquesta escola i projecte educatiu, malgrat les promeses, no veuran l'escola definitiva".

El paper del Departament

Durant la manifestació, s'han reunit a l'interior de l'escola representants del Departament d'Educació, l'Ajuntament, La Mirada i l'Associació de Famílies. A la sortida de la reunió, el director general de Centres Públics, Jean-Marc Segarra, ha atès als mitjans de comunicació i ha assegurat que milloraran la situació de l'escola mentre no hi hagi edifici definitiu. 

Així, s'ha compromès a ampliar el número de mòduls i de pati abans de l'estiu vinent, perquè l'escola ja tingui la mida que necessitarà quan estigui complerta. De fet, l'any vinent La Mirada ja tindrà tots els cursos: d'Infantil-3 a 6è de Primària. D'aquesta manera, el Departament ha assegurat que per l'inici del curs vinent ja hi haurà totes les aules necessaris, evitant així un nou retard en l'arribada dels mòduls, com aquest any.

Tot i així, ha recordat que la cuina no es pot instal·lar en un mòdul. Per això, l'Ajuntament està buscant un local proper. 

Més info: La Mirada tindrà més pati i es busca un local proper per la cuina de l'escola

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem