La Mirada tindrà més pati i es busca un local proper per la cuina de l'escola

La Mirada, que tindrà més de 450 infants fins a 5è de Primària, viurà el vuitè curs amb barracons i sense escola definitiva

L'Ajuntament de Sant Cugat tancarà una part del parc de la Guineu per ampliar el pati de La Mirada. La part escola de l'escola ubidada al parc del Patufet ha perdut espai d'esbarjo per la instal·lació dels dos nous mòduls que han de servir per assumir el creixement del centre, que enguany tindrà més de 450 alumnes fins a 5è de Primària. Un nou curs, i ja en van vuit, que La Mirada viurà en barracons, sense notícies de la construcció de l'escola definitiva i dividida en dos espais.

Més info: La Mirada, una història d'entrebancs i retards

Així ho va confirmar l'alcalde de Sant Cugat, Josep Maria Vallès, durant una roda de premsa per valorar l'inici del curs. Segons Vallès, el tancament es produirà tan bon punt s'instal·lin els dos nous mòduls prefabricats, que arriben amb retard i no estaran a punt pel 6 de setembre. L'ampliació del pati era una de les demandes de l'Associació de Famílies d'Alumnes de La Mirada.

Sense els nous mòduls

Els dos nous mòduls que han d'assumir el creixement de La Mirada no estaran a punt per l'inici del curs, el 6 de setembre. El Departament d'Educació és el responsable de portar i instal·lar els mòduls, que haurien d'arribar aquest 5 de setembre. Segons l'Ajuntament de Sant Cugat, estaran en funcionament durant la setmana del 12 de setembre. Mentrestant, els infants hauran d'utilitzar aules de música i altres polivalents per fer-hi classe.  

Així estan les obres per col·locar els mòduls del Parc del Patufet on han d'anar els nous mòduls FOTO: TOT Sant Cugat

Així estan les obres per col·locar els mòduls del Parc del Patufet on han d'anar els nous mòduls FOTO: TOT Sant Cugat

Segons va revelar l'alcalde de Sant Cugat, la primera intenció del Departament d'Ensenyament era portar els mòduls entre el desembre i el gener, amb el curs ja molt avançat. En aquest sentit, Vallès va destacar que després de reunir-se amb el Departament, van aconseguir avançar-ho. Tot i això, des de l'Associació de Famílies d'Alumnes s'han mostrat indignats per un nou retard en l'arribada dels mòduls, que ja han patit altres cursos: "És un problema de planificació. Tothom sap que el curs començava el 6 de setembre. Tens tot un any per planificar-ho. Has d’arribar dues setmanes tard? És mala planificació, no hi ha més". 

Més info: Indignació de les famílies de La Mirada per un nou retard en la instal·lació dels mòduls

La cuina per La Mirada

Una de les mancances que pateix La Mirada des dels seus inicis per la seva situació de provisionalitat, a l'espera de l'edifici definitiu que acumula anys de retards i entrebancs, és la falta d'equipaments com una biblioteca, un gimnàs o una cuina. El fet no disposar de cuina, ha obligat a l'Associació de Famílies d'Alumnes a haver de buscar-se la vida per aconseguir els àpats pels infants. Fins ara, ho havien fet arribant a acords amb altres escoles públiques, que cuinaven el menjar a les seves cuines i el portaven a La Mirada. Però ja no és possible pel creixement del centre. Ara han hagut de buscar una empresa de càtering. Tot plegat comporta també un increment de preu que han d'assumir les famílies.

Per això, fa temps que reivindiquen la necessitat de disposar d'una cuina. L'Ajuntament de Sant Cugat descarta ubicar una cuina en algun mòdul a l'escola, ja que entenen que el fum molestsaria els veïns del voltant. Per això, busquen un local proper a La Mirada, amb sortida de fums, que pugui utilitzar-se per cuina. El tinent d'alcaldia d'Urbanisme, Àngel Pedrós, va explicar que tenen un local pràcticament tancat i es podria posar en marxa en un parell de mesos. 

Sobre l'edifici definitiu, el nou govern de Junts i ERC està estudiant emplaçaments alternatius per construir l'escola amb l'objectiu d'accelerar el procés. Parel·lament, la justícia, que va aturar cautelarment les obres de l'edifici al Bosc de Volpelleres, encara s'ha de pronunciar sobre si permet la construcció del centre en aquest indret. 

Més info: El govern estudiarà una altra ubicació de la Mirada per tenir-la com més aviat millor

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem