La Mirada insta l'Ajuntament a reprendre la construcció de l'escola al bosc de Volpelleres

L'escola i l'AFA reclamen al consistori que demani l'execució provisional de la sentència del Jutjat Contenciós Administratiu núm. 10 per poder començar a construir l'escola "com més aviat millor"

L'escola i l'AFA de La Mirada reclamen a l'Ajuntament que demani l'execució provisional de la sentència del Jutjat Contenciós Administratiu núm. 10 de Barcelona i reprengui la construcció del centre al bosc de Volpelleres "com més aviat millor". En un comunicat, el centre i la seva comunitat educativa també insten el consistori a "no dilapidar els recursos públics que ja s'han invertit en el projecte" i recorda que l'escola "és un projecte clau i necessari per al barri de Volpelleres".

Més info: Nova sentència de la Mirada, el govern explora la Guinardera i la Clota descartada

Així, La Mirada celebra la sentència del TSJC per haver "posat fi al procediment de mesures cautelars instades per ADENC" i per obrir la porta perquè l'Ajuntament "avanci en els seus plans i iniciï la construcció d'una escola moderna i sostenible que beneficiarà tota la comunitat educativa". Les famílies també asseguren que la construcció del centre és "urgent", ja que el barri "pateix els inconvenients que provoquen els mòduls provisionals" als infants i a tot el veïnat.

Amb tot, l'escola i l'AFA insisteixen que el projecte al bosc de Volpelleres "ofereix una solució real i, a la vegada, garanteix la protecció del medi ambient i la integració del centre en el seu entorn natural". 

Les prioritats de l'Ajuntament

Tot i la sentència, l'Ajuntament continua explorant la Guinardera com a principal ubicació per construir l'escola i ha descartat pràcticament la ubicació de La Clota (on estan ara els mòduls, a tocar de L'Olivera). El consistori està també a l'espera d'un informe de Protecció Civil de la Generalitat en el qual s'ha de valorar si la primera ubicació de La Mirada, al costat de l'institut Leonardo da Vinci, pot ser viable. 

Més info: L'Ajuntament explora tornar la Mirada a la ubicació inicial i es troba amb Protecció Civil

L'Ajuntament explora aquestes altres ubicacions davant la "inseguretat jurídica" que provoca el projecte al bosc de Volpelleres. Encara hi ha dos recursos per resoldre un sobre el planejament i un altre sobre el bosc. Aquest és un dels motius principals pels quals l'Ajuntament ja va dir que el bosc passava a ser l'última opció per motius jurídics, ambientals i econòmics.

Un altre factor és que l'empresa que havia de dur a terme el trasplantament d'arbres va renunciar a la tasca i s'hauria de tornar a licitar. D'altra banda, la situació de sequera impedeix portar a terme aquests treballs. 

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem