Mor Jaume Pahissa, membre fundador de la Penya Regalèssia

Pahissa era l'últim dels tres fundadors de la Penya Regalèssia que quedava viu

Ha mort Jaume Pahissa (97 anys), un dels tres fundadors de la Penya Regalèssia i l'últim que quedava viu, aquest dijous, 13 de febrer. Jaume Pahissa, que va néixer a la masia de Can Quitèria l'any 1922, era fill predilecte de Sant Cugat juntament amb la resta de membres de la Penya. Fa unes setmanes, el TOT publicava la seva història. També era un dels cantaires més antics de la Coral La Lira i, de fet, va rebre la medalla d'or de l'entitat.

La vetlla serà aquest divendres a partir de les 11:30 a Mira-sol i el funeral serà aquest dissabte, 15 de febrer, al Monestir. 

 

 

Jaume Pahissa ha estat estrenament vinculat a la vida cultural de la ciutat, i a la preservació del seu patrimoni, com a membre de la Penya Regalèssia. De fet, n'era un dels seus fundadors, al costat dels ja desapareguts Joan Baila i Miquel Garrel. Joan Baila moria l'any 2018 i Miquel Garell l'any 2017.

Cal destacar que l'any 2014 la Penya Regalèssia va ser distingida com a pregonera de la Festa Major de Sant Cugat, i el TOT va publicar una entrevista amb tots 3.

D'esquerra a dreta, els fundadors de la Penya Regalèssia, Pahissa, Baila i Garrell,a la plaça de Barcelona. FOTO: Artur Ribera

D'esquerra a dreta, els fundadors de la Penya Regalèssia, Pahissa, Baila i Garrell,a la plaça de Barcelona. FOTO: Artur Ribera

 

 
Comentaris

Destaquem