Multen a la tinenta d'alcalde Lourdes Llorente (CUP) per desobediència en un desnonament

Llorente va intentar aturar un desnonament a Sant Cugat i va seure al carrer davant dels Mossos d'Esquadra

La tinenta d'alcaldia de Transparència i Bon Govern de l'Ajuntament de Sant Cugat, Lourdes Llorente (CUP), s'enfronta a a una multa per desobediència després d'intentar aturar un desnonament al carrer de la Indústria de Sant Cugat, fa uns mesos. En paral·lel, s'ha obert un procés penal contra Berta Vidal, militant d'Arran, a qui se l'acusa d'atemptat contra l'autoritat en el marc del mateix desnonament i a qui es demana nous mesos de presó.

Més info: Desallotgen un habitatge del centre de Sant Cugat

El sindicat de llogaters, la CUP i Arrran, han fet públics els fets, ja que consideren que aquestes acusacions corresponen a una persecució del moviment en defensa del dret a l'habitatge. "L'important no és els diners que em demanin, sinó la sistematització d'aquesta manera d'actuar contra un moviment, incomplint les mateixes lleis. No ens preocupa un cas concret, ens preocupa tot el sistema de propietat d'aquest país.", diu Llorente en un comunicat.

Totes dues estan en contacte amb el col·lectiu d'Alerta Solidària perquè es facin càrrec dels dos casos. En aquest sentit, en un comunicat, Vidal explica que té proves que la violència la van exercir els cossos policials i no els manifestants.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem