Un nou Món Sant Cugat dona valor a l'arxiu de Sant Cugat que 'dona accés a la informació'

El reportatge central de la revista monogràfica del TOT Sant Cugat, Món Sant Cugat, està dedicat a l'arxiu municipal

Un nou Món Sant Cugat s'ha presentat en societat aquest dijous, 20 d'abril. La revista monogràfica del TOT Sant Cugat ha sortit al carrer aquest abril, dedicant el seu tema principal a l'Arxiu Municipal, coincidint amb el congrés d'arxivística que es portarà a terme la primera setmana de maig a Sant Cugat. Així, aquesta és una mostra més de la importància que dona la revista al patrimoni de Sant Cugat. "El Món Sant Cugat vol ajudar als santcugatencs a conèixer el seu passat i el patrimoni de la ciutat, i així ho demostra edició darrere edició", ha explicat Xavier Grau, director del Món Sant Cugat.

Presentació de la 14 a edició del Món Sant Cugat 'Els guardians de la memòria local'. FOTO: Bernat Millet.

Durant la presentació, el cap de l'Arxiu Municipal, Francesc Giménez, ha explciat la importància que té l'equipament per la ciutat. "Preservar la memòria pròpia, la institucional, que és una petita part, és important, però també de tot el col·lectiu de Sant Cugat. És molt rellevant que no hi hagi una font única i una visió única. Tot això ens ajuda a descriure la realitat. Cada fons té la seva importància"

'L’Arxiu Municipal per dins'

Amb motiu del Congrés d'Arxivística de Catalunya que es farà enguany a Sant Cugat, en aquesta edició ens centrarem a descobrir i mostrar com és l'Arxiu Municipal per dins i les seves principals col·leccions que s'hi amaguen en el seu fons històric i també parlem d’altres arxius i coŀleccions particulars i d’entitats que també contribueixen a reconstruir la memòria coŀlectiva. Una selecció gràfica i documental per a molts desconeguda. En aquesta edició també entrevistem en profunditat la poeta santcugatenca, Marta Pessarrodona. Poeta, narradora, assagista, dramaturga i traductora, és Premi d’Honor de les Lletres Catalanes, Premi Nacional de Literatura i Creu de Sant Jordi. També coneixerem la història de la Creu Roja Sant Cugat, que enguany celebra el seu centenari, i el Taller Jeroni de Moragas que enguany celebra els seu 50è aniversari. A més, destaquem santcugatencs com Àngels Ribé, Oriol Bota, Oriol Castanyé, Clàudia Costafreda, entre molts altres continguts i propostes per conèixer Sant Cugat i el seu món més a fons. 

Aconsegueix el teu exemplar

Compra el Món Sant Cugat per només 8 € o fes-te’n subscriptor per 15 €/any (Inclou l’enviament al teu domicili de les dues edicions anuals). Més informació o compra d’edicions anteriors a: www.monsantcugat.cat, al 93 590 86 00, a administracio@totmedia.cat o a les oficines del TOT Sant Cugat, al carrer de Sant Antoni, 42. De venda també als quioscs i llibreries de la ciutat.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem