Un nou Món Sant Cugat dona vida a Collserola

La nova edició del Món Sant Cugat s'ha presentat a la masia Torreblanca i s'ha fet una visita guiada a Torre Negra

Una nova edició del Món Sant Cugat ja ha sortit al carrer aquest dilluns, 9 d'octubre. Una edició dedicada a Collserola i que s'ha presentat a la Masia de Torreblanca, davant una vuitantena de persones. Durant l'acte s'ha parlat dels continguts que té aquesta nova edició, però també dels reptes que té Collserola com el canvi climàtic, la massificació, la sequera, entre altres, tal com ha explicat el director de la revista Xavier Grau. 

Presentació del Món de Sant Cugat al casal Torreblanca. FOTO: Ale Gómez

Assistents a la presentació del Món de Sant Cugat al casal Torreblanca. FOTO: Ale Gómez

En aquest sentit, Grau ha recordat quin és el motiu de continuar editant aquesta revista en paper i de lectura reposada. "Des del Totmedia, apostem per la informació local de qualitat i la divulgació del patrimoni local, perquè creiem fermament que és una de les eines d’integració de la societat en el seu entorn". Grau, ha agraït a clients, lectors i a tots els col·laboradors que han participat en aquesta edició. 

Presentació del Món de Sant Cugat al casal Torreblanca. FOTO: Ale Gómez

Presentació del Món de Sant Cugat al casal Torreblanca. FOTO: Ale Gómez

Així, també s'ha manifestat el tinent d'alcaldia Jordi Puigneró. "El TOT és un patrimoni a Sant Cugat des del TOT ho demostreu i feu aquesta ciutat. És una estructura de poble. Son temps on tot passa molt de pressa. Sovint aquests temps ens fan anar massa de pressa. Aquesta revista ens permet mirar Sant Cugat d'una manera complementària de la qual fem cada dia".

Presentació del Món de Sant Cugat al casal Torreblanca. FOTO: Ale Gómez

Tinent d'alcaldia Jordi Puigneró. FOTO: Ale Gómez

L'autor del reportatge principal en aquesta ocasió és el periodista JR Armadàs qui ha explicat que malgrat ser de tota la vida de Sant Cugat, acaba de descobrir Collserola en la seva plenitud. " El monestir i Collserola són els dos tresors més importants que tenim Sant Cugat. És rellevant respectar-lo per poder-lo gaudir-los i descobrir-los. I una part rellevant és l'economia que envolta Collserola".

Presentació del Món de Sant Cugat al casal Torreblanca. FOTO: Ale Gómez

Un moment de la presentació amb Joan Ramon Armadàs i Ivan Villarejo. FOTO: Ale Gómez

Collserola: l'equilibri fràgil

La revista s'endinsa en el parc natural i destaca la importància i tots els reptes de futur que té aquesta serralada per Sant Cugat i el seu entorn. Els seus protagonistes i expliquem el valor natural, patrimonial, social i com podem gaudir amb respecte del parc natural amb més pressió de Catalunya. Entre altres protagonistes, Ivan Villarejo, un jove talent santcugatenc que observa i fotografia la fauna de Collserola i arreu. A més, durant la presentació ha explicat com va aconseguir les fotografies de la fauna que es mostren en la revista. ERaimon Roda, director i gerent del Consorci del Parc Natural de Collserola, present també a l'acte, va destacar els reptes que té Collserola, com el canvi climàtic, en un territori molt dinàmic i divers. Amb aquesta voluntat, aquesta edició, vol posar la seva engruna de coneixement, consciència i estima en el nostre entorn natural. 

Presentació del Món de Sant Cugat al casal Torreblanca. FOTO: Ale Gómez

En Raimon Roda, director i gerent del Consorci del Parc Natural de Collserola FOTO: Ale Gómez

Visita de Torreblanca a Torre Negra

La presentació ha vingut precedida per una visita a Torre Negra, de la mà de l'equip del Museu de Sant Cugat, amb la directora d'Alba Rodríguez i l'historiador Xavier Fleck, on s'ha explicat la història d'aquesta casa fortificada santcugatenca.

presentacio mon 45

Visita a Torre Negra FOTO. Ale Gòmez

Visita guiada prèvia a Torre Negra. FOTO: Ale Gómez

Aconsegueix el teu exemplar

Compra el Món Sant Cugat per només 8 € o fes-te’n subscriptor per 15 €/any (Inclou l’enviament al teu domicili de les dues edicions anuals). Més informació o compra d’edicions anteriors a: www.monsantcugat.cat, al 93 590 86 00, a administracio@totmedia.cat o a les oficines del TOT Sant Cugat, al carrer de Sant Antoni, 42. De venda també als quioscs i llibreries de la ciutat.

Portada Món Sant Cugat dedicat a Collserola

Portada Món Sant Cugat dedicat a Collserola

  Compra el teu exemplar!

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem