Nova ordenança de tinença d'animals, i més novetats

Sant Cugat està desenvolupant noves mesures per a la protecció dels animals de companyia

"S'està generant un bon clima vers els animals de companyia a Sant Cugat" afirma Puigdomènech. En aquest sentit, explica que, des de l'Ajuntament, s'està treballant per elaborar un nou cens d'animals a la ciutat.

"Volem afegir valor al fet de censar. Ens estem plantejant generar una espècie d'identificatiu, una placa, que vindria a dir que el gos és de Sant Cugat, remarcant l'orgull de pertinença, i també les dades de contacte del propietari. Una placa que es lliuraria en el moment en què l'animal fos censat", detalla el regidor.

"Necessitem un cens millor d'animals. No és que l'obligació generi una sanció, sinó que pertànyer al cens contribueix a la protecció de l'animal", afirma.

D'altra banda, des de l'Ajuntament s'està treballant en una nova ordenança municipal sobre tinença d'animals domèstics. Una nova normativa que contempla els avenços que s'estan fent per fomentar la convivència entre persones i animals, com ara el fet que Sant Cugat distingeixi aquells establiments que permetin l'entrada d'animals, sent-ne exemple permetent l'entrada d'animals domèstics a l'OAC, com "Establiments amics dels animals".

Entre altres avenços, a més, el ple municipal del mes d'octubre aprovava la creació d'un Centre d'Acollida d'Animals a Sant Cugat. Un espai que ja disposa de pressupost per al 2017 per a l'elaboració del projecte i que el 2018 podria ser ja una realitat. Un espai que resoldrà la problemàtica del servei de recollida d'animals a la ciutat, sent a més, un centre que promogui l'adopció i la protecció dels animals.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem