Sant Cugat fomenta que els establiments siguin 'amics dels animals'

El Ple municipal ha acordat distingir els establiments que permetran l'entrada d'animals domèstics

Els establiments de Sant Cugat permetran l'entrada d'animals de companyia. Una iniciativa aprovada pel Ple municipal d'aquest mes de novembre que contempla l'encàrrec als serveis tècnics de l'ajuntament del disseny d'un distintiu de "Establiment amic dels animals" com a alternativa a la de "prohibida l'entrada d'animals".

Igualment, s'elaborarà una normativa interna que regularà l'entrada d'animals a l'Oficina d'Atenció a la Ciutadania ubicada a l'edifici central de l'ajuntament, per tal que la ciutadania que hi fa gestions pugui accedir amb el seu animal de companyia lligat amb corretja. D'aquesta manera, l'edifici municipal esdevindria un dels edificis que adopta aquesta categoria.

També es promourà entre els establiments de pública concurrència la lliure adhesió a aquesta categoria d'establiment amic dels animals. En cas que lliurement un establiment s'hi adhereixi l'Ajuntament els subministrarà el distintiu homologat.

D'altra banda, s'estudiarà, dintre de l'ordenament jurídic actual, les restriccions a què estan sotmesos els diferents espais de pública concurrència per a veure quins admeten aquesta oportunitat i quins no, i es proposarà a la Taula de Benestar Animal l'estudi de quina legislació internacional existeix sobre aquest tema, com a prospecció d'en quina direcció podria evolucionar.

Mireu del imatges del ple del mes de novembre.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem