Prop de 2.200 animals censats a Sant Cugat

Tot i que els gossos continuen sent els preferits pels santcugatencs, també hi ha fures i gats, entre altres

Sant Cugat és un municipi on els animals de companyia tenen un pes molt important. Tot i que el gos continua sent l'amic indiscutible de la majoria dels santcugatencs, hi ha llars que opten per altres animals de companyia, alguns dels quals també estan censats.

Segons dades municipals, a principis de novembre del 2016 a Sant Cugat hi ha 2.157 animals censats. L'àmplia majoria són gossos, amb un total de 1.838, el que suposa un increment de 307 animals respecte de l'octubre del 2015, quan n'hi havia 1.531.

Els segons en el rànquing d'animals preferits són els gats. N'hi ha 170 de censats en llars santcugatenques. I les fures també estan presents al municipi, amb 125 exemplars censats.

D'altra banda, hi ha altres animals menys "convencionals" registrats a la ciutat. Aquests són 11 aus exòtiques, 5 conills, 3 lloros, 3 porcs nans, 1 conill porquí i 1 drac barbut.

El cens local

Conills, gats o fures també estan a la llista d'animals preferits  FOTO: Artur Ribera

El cens d'animals de companyia el porta a terme cada municipi fent servir l'aplicació informàtica ANICOM del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat de Catalunya.

A Sant Cugat, el tràmit es realitza a l'Oficina d'Atenció Ciutadana, aportant les dades que consten a la cartilla sanitària de l'animal. Si és un gos considerat potencialment perillós, cal facilitar la Llicència per a la tinença i conducció de gossos potencialment perillosos.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem