Ocupen el consultori de la Floresta per exigir la seva reobertura total

Cinc veïns han passat la nit al Centre Social i Sanitari de La Floresta per reivindicar la reobertura del consultori

Un centenar de veïns i veïns de la Floresta es van mobilitzar davant el Consultori de la Floresta per exigir la seva reobertura total, després de demanar-ho diferents vegades a l'Ajuntament. Cinc veïns, que han estat identificats per Mossos i Policia Local, hi han passat la nit i encara hi són aquest divendres 23 d'octubre al matí.

El 6 d'octubre els consultoris de La Floresta i Les Planes van reobrir portes després de sis mesos tancats, però ho van fer de manera parcial. És per això que el veïnat reclama ara que recuperin el 100% del seu servei i ja van convocar una mobilització el dimarts 20 d'octubre, a les 10 hores.

 

Més info: Veïns de La Floresta reclamen la reobertura total del consultori sanitari

Aquest dijous han anat un pas més enllà i han decidit ocupar l'espai com a reivindicació. Una veïna de la Floresta present en l'acció ha explicat al TOT Sant Cugat que han arribat a aquest extrem perquè "des del mes de març hi ha el consultori tancat i se'ns han fet mil promeses". A més, si bé és cert que el consultori obre els dimarts i els dijous, ho fa sense metge. "El consultori de la Floresta necessita que hi hagi un metge", explica indignada aquesta veïna.

Els veïns han divulgat un comunicat a través de WhatsApp: "Estem cansades de sentir proclames polítiques que defensen la sanitat pública mentre a la pràctica fan polítiques que la debiliten. Per això amb aquesta iniciativa ens sumem a la mobilització per la defensa d’un sistema sanitari públic, universal i de qualitat. Ens tanquem per reclamar la reobertura total del centre de salut de la Floresta. En una situació com l’actual és més important que mai disposar d’una assistència primària en condicions."

Amb tot, un centenar de veïns han assistit a la reivindicació i cinc d'ells s'han tancat dins. Mossos d'Esquadra i Policia van fer acte de presència i van identificar les cinc persones que eren dins l'equipament, tot i que posteriorment van marxar. Els veïns pretenen estar-hi fins el dilluns 26 d'octubre, quan se celebra un consell de Barri extraordinari sobre la qüestió. Cinc veïns hi han passat la nit de dijous a divendres.

Veïns de la Floresta ocupen el consultori. FOTO: Cedida

Veïns de la Floresta ocupen el consultori. FOTO: Cedida

 

 
Comentaris

Destaquem