Ocupen un local a l'avinguda de Cerdanyola per crear un Casal Jove autogestionat

Joves santcugatencs han ocupat un local per crear el Casal Jove La Xesca, "un nou espai alliberat del jovent santcugatenc"

Un grup de joves santcugatencs ha ocupat aquest 27 d'agost al matí un local a l'avinguda de Cerdanyola, cantonada amb carrer de Borrell, amb la voluntat d'oferir un Casal Jove autogestionat al barri i a Sant Cugat. Es tracta del col·lectiu La Xesca, que ha anunciat la notícia com la creació d'un "nou espai alliberat pel jovent santcugatenc".

"No té lògica que hi hagi un espai en desús que es fa mal bé i volem demostrar que com a joves també podem prendre la iniciativa", ha explicat una de les persones de La Xesca al TOT. Un dels arguments per portar a terme l'ocupació és "la impossibilitat com a joves de trobar espais per desenvolupar els nostres projectes col·lectius". Alhora, "és també una denúncia contra l'especulació immobiliària".

La idea del col·lectiu és oferir un espai a tots els joves santcugatencs, a qui conviden a sumar-se al projecte: "Ho donem a conèixer a tot el barri perquè els veïns joves s'hi puguin implicar per construir entre tots un casal autogestionat". Un espai per fer "activitats de tota mena, sempre des d'una lògica juvenil, feminista, anticapitalista i d'autogestió".

"Problema sistèmic"

El col·lectiu i el Casal Jove porten per nom La Xesca FOTO: @la_xesca

El local ocupat, segons el col·lectiu, és propietat de la immobiliària d'un banc. Des d'aquest mateix diumenge, dia 27 d'agost, el col·lectiu es posarà a treballar per habilitar l'espai. A banda de tenir en compte la propietat, els joves també han escollit aquest local amb la voluntat de construir un Casal Jove al barri de Sant Francesc.

Des de La Xesca assenyalen a la falta d'espais per a joves com l'argument per a l'ocupació i la creació d'aquest casal autogestionat: "És un problema sistèmic de l'Ajuntament, fa molts anys que totes les entitats juvenils només troben traves administratives i problemes per disposar d'espais, i més si és autogestionat".

Des del col·lectiu consideren "previsible" que arribi una denúncia de la propietat i demanen que "ara és el moment que l'Ajuntament es posicioni".

Més informació
 
Comentaris

Destaquem