La Xesca assegura que "no hi ha cap risc" amb l'edifici ocupat

El col·lectiu desmenteix l'Ajuntament de Sant Cugat i convoca els veïns a una reunió oberta per explicar el projecte

El col·lectiu La Xesca ha respost a les declaracions fetes per l'Ajuntament de Sant Cugat en què asseguren que hi ha risc per la seguretat de les persones per patologies estructurals a l'edifici ocupat a l'avinguda de Cerdanyola. Segons afirma Patri Gotarda, membre del col·lectiu, "volem desmentir aquestes declaracions, ja que professionals ens han assegurat que no hi ha cap risc a l'edifici".

En aquest sentit, Gotarda assegura que les afirmacions són "una estratègia de l'Ajuntament per desviar l'atenció del debat". Paral·lelament, el col·lectiu ha emès un comunicat en què reivindiquen que "cal tornar a desplaçar el debat al camp polític", reivindicant que "hi ha una manca evident d'espais pel jovent" i que "no hi ha una resposta a l'alçada".

Les declaracions fetes per l'Ajuntament, assegura el col·lectiu, són una "mesura de pressió per tal d'infondre el neguit i la por entre el veïnat". És per això que Gotarda ha explicat que "hem convocat una reunió oberta amb els veïns i veïnes el divendres, 2 de setembre, a les 19 hores a la plaça d'en Coll, per trencar aquesta política de la por". "Mai posarem en risc a les persones, i molt menys a nosaltres mateixos", ha remarcat.

Igualment, ha recordat que dissabte, dia 3, es farà la festa d'inauguració del Casal. "Una festa perquè ens puguin conèixer, i saber quin és el nostre projecte", ha explicat.

Després de l'ocupació del local a l'avinguda de Cerdanyola el passat 27 d'agost, el col·lectiu està actualment condicionant-lo de cara a dissabte. "Estem arreglant parets, posant mobles amb la col·laboració de veïns que ens estan donant cadires i altres... serà un espai maco", afirma Gotarda.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem