La Xesca obre les seves portes com a espai "juvenil, autogestionat i feminista"

Durant tot el dia s'han organitzat diverses activitats que han dinamitzat la jornada inaugural

Una setmana després d'ocupar el local, el col·lectiu la Xesca ha obert les seves portes a la ciutadania, aquest dissabte 3 de setembre amb un programa que comptava amb diverses activitats, per donar-se a conèixer i animar als veïns i veïnes del barri a unir-se o col·laborar-hi. 

La Xesca neix com a espai "juvenil, feminista i autogestionat", tal com ha informat la seva portaveu Patrícia Gotarda, durant la presentació del projecte als veïns que s'han acostat. En aquest sentit, i tenint en compte que Sant Cugat ja compte amb un espai com Cal Temerari, Gotarda ha volgut destacar que "la diferència amb Cal Temerari, que és un projecte molt potent i també aposta per uns eixos que coincideixen en molts punts amb nosaltres, és que, aquest, és un casal de joves. Nosaltres apostem per un casal en què la junta sigui de joves i que sigui un espai de trobada juvenil".

Tot i que l'Ajuntament ja va demanar al col·lectiu que abandonés l'espai, que pertany a la immobiliària del Banc Sabadell, Sòlvia, Gotarda ha volgut recordar que "entenem que fins que no hi hagi una ordre judicial no es pot produir el desallotjament i nosaltres tenim constància que hi ha hagut una denúncia per part del propietari i que s'ha arxivat. Així que, de moment la via judicial està aturada i fins que no hi hagi una autorització signada per un jutge no pot produir-se cap mena d'actuació policial. Esperem que no sigui propera i tinguem molt temps per desenvolupar aquest projecte". 

Pel que fa a l'estat de l'immoble i la perillositat, segons el Consistori, que presenta la infraestructura la portaveu del col·lectiu ha afegit que "nosaltres quan parlem d'autogestió ho fem amb totes les conseqüències. Evidentment, si prenem un espai, ens responsabilitzem d'ell. No hi ha un risc inminent a l'edifici. Ara, si no es fan les millores que ara necessita, amb el pas dels anys anirà deteriorant-se, per tant, si estem aquí el temps suficient, anirem fent aquestes millores". Unes millores relacionades amb l'aluminosi que hi ha a l'edifici.  


Els regidors de la CUP-PC Núria Gibert i Ignasi Bea i d'ERC-MES Èric Gómez han assistit a l'acte d'inauguració i han mostrat el seu suport al projecte. A més, membres de Cal Temerari també han mostrat el seu suport al nou espai.

Els assistents s'han fet fotografies amb aquest cartell per mostrar el seu suport a la Xesca FOTO: Mireia Puente

Més informació
 
Comentaris

Destaquem