Pas endavant per fer fill predilecte de Sant Cugat a Arcadi Oliveres

Sant Cugat iniciarà el procediment per nomenar fill predilecte de la Ciutat a Arcadi Oliveres per la seva incansable lluita per la pau

Sant Cugat comptarà amb un nou fill predilecte, després que la junta de portaveus hagi anunciat en el Ple Municipal l'atorgament al títol a Arcadi Oliveras Boadella, economista i professor santcugatenc, per la seva trajectòria a favor de la pau i del desarmament, les nombroses iniciatives en favor dels drets humans i la justícia social.

Més info: Obren un web per fer arribar mostres d'afecte a Arcadi Oliveres, greument malalt

"Vaig expressar a l'Arcadi Oliveres aquesta decisió i em va traslladar el seu agraïment. Està content i molt agraït", ha explicat l'alcaldessa Mireia Ingla. En el pròxim ple del mes de març s'espera poder atorgar el reconeixement a Oliveres.

Arcadi Oliveras, un activista incansable per la pau

Arcadi Oliveres i Boadella va néixer durant l'any 1945 a Barcelona i, durant la dictadura franquista, va formar part del Sindicat Democràtic d'Estudiants de Barcelona i de l'Assemblea de Catalunya. A més, va participar en els primers moviments pacifistes com a membre de Pax Cristi i en la creació del Casal de la Pau de Barcelona.

D'altra banda, Oliveras va presidir Justícia i Pau (2001 a 2014), i va ser cofundador de la Xarxa Europea Contra el Comerç d'Armes, promotor de la banca ètica a Catalunya i participant en diferents edicions del Fòrum Social Mundial. A més, ha estat part activa de diverses campanyes i reivindicacions,

Oliveras també ha participat activament a la vida pública a través d'innombrables xerrades, jornades, conferències i programes de ràdio i televisió, tant en l'àmbit local, com de país i mundial, i ha escrit diversos llibres i articles tant de caràcter divulgatiu com especialitzat. També ha rebut nombrosos premis i reconeixements com el Premi ICIP Constructors de Pau 2017, així com el Premi Extraordinari el 2009, atorgat per l'Ajuntament de Sant Cugat.

Forta vinculació amb Sant Cugat

Arcadi Oliveres viu a Sant Cugat i hi ha desenvolupat moltes iniciatives. La seva vinculació amb la ciutat s'inicia amb la fundació de la Universitat Internacional de la Pau l'any 1984 conjuntament amb Frederic Roda Pérez, de l'Institut Victor Seix de Polemologia, i d'Adolfo Pérez Esquivel, premi Nobel de la Pau. Actualment n'és el president. Aquesta Universitat té l'objectiu de crear les condicions i facilitar les eines necessàries per a la formació, el debat, la reflexió i l'intercanvi d'opinions i experiències sobre conflictes i construcció de pau. Aquesta institució ha esdevingut un referent de la Cultura de Pau.

A més, mitjançant el projecte "Teixint Xarxes" s'ha adreçat cada curs a centenars de joves dels instituts santcugatencs per tal de despertar consciències i fer reflexionar sobre la injustícia i la vulneració dels drets humans i les causes que les provoquen.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem