Passejada per Torre Negra 20 anys després del l'atac al Pi d'en Xandri

Una trentena de persones han assistit a la caminada pels camins de Collserola

La caminada organitzada aquest dissabte, 25 de març, pel col·lectiu Pi d'en Xandri +20 ha arrencat a les 10 del matí a Sant Cugat del Vallès per commemorar el 20è aniversari de 'atac al Pi d'en Xandri, i alhora conscienciar sobre la importància de mantenir l'espai natural de Torre Negra. 

"Es tracta d'una visita amb explicacions dels diferents espais de Torre Negra, les seves amenaces i les oportunitats que hi ha en aquest espai", explica Miquel Vallmitjana, biòleg i membre de la Plataforma Cívica per la Defensa de Torre Negra. En el recorregut també hi ha participat Lluís Llerena, de la mateixa plataforma, i German Llerena, educador ambiental de l'àrea de Medi Ambient de l'Ajuntament de Sant Cugat. 

La caminada ha comptat amb explicacions sobre l'ecosistema del bosc de ribera de Torre Negra FOTO: Lluís Bassa

La passejada s'ha iniciat des de la Masia Torreblanca, i els participants s'han encaminat per l'avinguda Pla del Vinyet fins a arribar a l'entrada del Camí de Sant Medir.

La comitiva ha anat avançat pels camins de Collserola, mentre els organitzadors oferien explicacions sobre el bosc de ribera que hi ha al marge de la ciutat i les plantes que creixen en el bosc de Collserola.

Abans d'arribar al Pi d'en Xandri s'ha visitat des de fora l'antiga Bòbila d'en Pahissa, de la qual els organitzadors també n'han explicat breument la història.

'Les Pasquines' han ofert un concert davant l'emblemàtic arbre de Sant Cugat FOTO: Lluís Bassa

En arribar al Pi d'en Xandri, el grup Les Pasquines han ofert un concert a l'aire lliure. Entre les peces que han tocat hi ha el poema Pasquins per a la revolta vegetal, de Maria Mercè Marçal i musicat per elles mateixes, i cançons versionades de Sílvia Tomàs i Rising Appalachia, entre altres.

Les fortes pluges que queien al llarg de la nit i matinada d'aquest dissabte han eixamplat el llit del Torrent de Sant Medir, i no ha estat possible creuar-lo, tal com estava previst. Tanmateix, la major part de la caminada s'ha pogut fer sense problemes. 

Més informació
 
Comentaris

Destaquem