Una pedalada reclamarà la pacificació dels entorns escolars de Sant Cugat

La iniciativa se celebrarà el 27 de maig i l'organitza la Revolta Escolar

La Revolta Escolar, conjuntament amb la Coordinadora d'AFES de Sant Cugat, han organitzat una pedalada per reclamar la pacificació dels entorns escolars. La iniciativa tindrà lloc el pròxim dilluns, 27 de maig, amb sortida a les 17.30 h des de la plaça de Lluís Millet i arribada a la plaça de la Vila, davant de l'ajuntament, per coincidir amb la celebració del ple municipal. Els impulsors de la pedalada lamenten la "manca de voluntat política" a l'hora d'implementar mesures, i així ho transmetran a l'equip de govern durant l'audiència pública. 

Tot i que el moviment per reclamar la pacificació dels entorns escolars existeix des de fa anys al municipi, els recents atropellaments als entorns de dues escoles de Sant Cugat ha provocat que les reivindicacions s'intensifiquin.

El primer cas va succeir a principis de març, quan una alumna d'I3 va ser atropellada per una moto i traslladada a l'hospital amb un os de la cama trencat. Famílies, alumnes i comunitat educativa del centre van exigir "entorns pacificats i segurs" en una concentració a la sortida de l'escola. 

Més info: Atropellen una nena de 3 anys en un carrer de vianants sortint de l'escola a Sant Cugat

Més info: L'escola Joan Maragall reivindica "entorns pacificats" davant l'atropellament d'un infant

En el cas del Gerbert d'Orlhac, l'atropellament d'una mare i els seus dos fills va motivar una concentració amb més d'un centenar de persones per exigir "una xarxa de camins escolars al centre que sigui saludable, sostenible i segura". 

Més info: Un cotxe atropella dos nens i una dona i es fuga a Sant Cugat

Més info: La Policia Local localitza i obre diligències al conductor que va atropellar una família

Dos anys de l'aprovació de la moció

El juny de 2022, el Ple municipal va aprovar una moció proposada per la Coordinadora d'AFES i la Revolta Escolar que instava l'Ajuntament a convertir els entorns escolars en "àrees de protecció de la salut de la infància". El text, que va rebre el suport unànime dels partits, contemplava mesures com l'eliminació de l'aparcament i restringir el trànsit de vehicles motoritzats als carrers de l'entorn al voltant de les entrades dels centres.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem