La Plataforma de Pensionistes reivindica la segona residència pública per Sant Cugat

La Plataforma de Pensionistes denuncia que la llista d'espera per l'única residència pública de Sant Cugat és de més de tres anys

La Plataforma de Pensionistes de Sant Cugat ha tornat a sortir al carrer per reivindicar la construcció de la segona residència pública per a la gent gran. Actualment, a Sant Cugat només hi ha una residència pública, la de Santa Rosa, i segons l'entitat acumula més de tres anys de llista d'espera. "És evident que a Sant Cugat falta una segona residència pública. Som una ciutat de gairebé 96.000 habitants i un 15% és gent major de 65 anys. I a la residència pública hi ha unes cues impressionants", ha emfatitzat Jordi Casas, membre de la plataforma. Una trentena de pensionistes s'han concentrat al terreny reservat per l'edifici, ubicat a l'avinguda de la Clota a Volpelleres. L'objectiu és que sigui una realitat durant el següent mandat. 

La segona residència pública és una demanda històrica de la Plataforma de Pensionistes, que reclama al futur Ajuntament que "pressioni" a la Generalitat perquè tiri endavant el projecte. De fet, el Ple Municipal de Sant Cugat ja es va posicionar unànimement a favor de l'equipament. Tot i això, la competència per impulsar aquest servei per a la gent gran és de la Generalitat.

Més info: La Plataforma de Pensionistes exigeix la 2a residència pública: "És una necessitat"

En aquest sentit, Jordi Casas ha insistit que la seva aposta és una residència "pública i de qualitat" gestionada directament des de l'administració, en lloc de concertar places en residències privades: "El primer que demanem a l’Ajuntament és que convenci a la Generalitat per canviar de polítiques. En aquest moment, aposten per concertar places de residències privades. S’ha de pressionar al govern de la Generalitat perquè faci la segona residència". "No volem esperar, 2a residència pública ja", cantaven els pensionistes concentrats. 

Des de la Plataforma reneguen de la gestió privada de les residències i han recordat els "milers de morts" durant la pandèmia de la Covid. "Estem molt per sota en places públiques per habitant que ciutats similars. S’explica perquè hi ha moltes residències privades i el que pot hi va. Però és necessari per aquella gent que no es pot pagar una residència privada o concertada", afegia Casas. 

Sobre la parcel·la ja reservada per la segona residència, la Plataforma considera que disposar ja d'un terreny garantirà accelerar el procés, però no rebutjarien una nova ubicació si estigués més ben situada. Cal recordar que aquesta parcel·la és una de les que proposava l'entitat ecologista SOS Bosc Volpelleres per construir La Mirada

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem