Polèmica a l'Avenç per instaurar unes pilones al bosc on aparquen els cotxes

Diferents operaris estaven treballant a la zona encara per pavimentar, impossibilitant l'aparcament a les famílies per deixar als infants a l'escola

La pavimentació del carrer de Crist Treballador continua generant discrepàncies entre l'Escola Avenç i l'Ajuntament de Sant Cugat, després que l'Ajuntament anunciés que es reprendran les obres de cara a Nadal o Setmana Santa. Amb això, el dimarts 6 d'octubre, l'Escola Avenç ha advertit de la presència d'operaris per a instaurar pilones en la zona de bosc, impossibilitant l'aparcament dels cotxes per deixar als infants a l'escola i generant moltes dificultats a les famílies per portar als infants fins a l'entrada del col·legi.

Més info: La pavimentació de tot el carrer de l'Avenç, per Nadal o Setmana Santa

Així ho explica Pat Ravetllat, directora de l'Escola Avenç: "L'Ajuntament ens havia notificat que instal·larien pilones en tota la zona d'asfalt, no obstant això, avui hem arribat i hem trobat diferents operaris treballant, uns operaris que havien col·locat una cinta impedint l'aparcament a la vorera de la zona boscosa".

Per aquest nou curs escolar, l'Escola Avenç ha habilitat 5 punts d'accés al col·legi per evitar les aglomeracions de les famílies per prevenir l'expansió de la COVID-19. Amb això, el carrer de Crist Treballador és un d'aquests 5 accessos, destinat als alumnes de 1r i 2n de primària i a diferents professors i monitors de l'escola.

Més info: L'escola Avenç valora la pavimentació del camí: "Quan estigui acabat serà molt positiu"

"Ningú ens ha avisat que avui les famílies no podrien aparcar a la zona boscosa i això ha generat moltes aglomeracions i ha dificultat l'accés a les 200 persones que han intentat accedir a l'escola pel carrer de Crist Treballador" afegia Ravetllat, unes aglomeracions que han creat restriccions fins i tot a la carretera de l'Arrabassada.

 
Operaris treballant al carrer Crist Treballador de l'Escola Avenç. FOTO: Cedida

Operaris treballant al carrer Crist Treballador de l'Escola Avenç. FOTO: Cedida


És per això que Pat Ravetllat ha advertit a l'Ajuntament de Sant Cugat de la presència d'operaris realitzant obres a la zona no pavimentada, una advertència que ha estat contestada per part de l'Ajuntament indicant que els treballadors ja s'havien retirat, tal com ha explicat la directora del centre, minuts abans que aparegués un grup de famílies que havia organitzat una concentració.

 


"Sabem de la importància de la pavimentació i les obres, unes obres que reforçaran la seguretat dels alumnes. L'únic que demanem és antelació i comunicació en un any difícil per les escoles, que estem fent molts malabars, com per trobar-nos amb la situació que hem viscut avui" sentència Ravetllat.

D'altra banda, Ana Otero, presidenta de l'AMPA de l'Avenç, també s'ha mostrat crítica amb la situació: "Estem indignats amb la situació. Hi ha un problema base i és que des de l'Ajuntament ens van dir que se seguirien unes pautes i ens trobem que s'estan fent unes altres."

A més, Otero també ha volgut ressaltar la situació delicada que s'està vivint per l'actual crisi sanitària i ha remarcat "l'esforç que està realitzant l'escola per obrir portes i habilitar diferents punts d'accés com per trobar-nos amb una situació com l'avui viscuda".

Finalment, la presidenta de l'AMPA ha assenyalat que els pares "només demanem un camí ben asfaltat. Som conscients que l'Ajuntament està intentant facilitar eines per no accedir amb cotxe, però no totes les famílies poden decidir no anar amb cotxe, i això no s'està tenint en compte".

 
Comentaris

Destaquem