Presència santcugatenca a la manifestació de pensionistes de Barcelona

La Plataforma de Pensionistes de Sant Cugat ha assistit a la manifestació de Barcelona

Milers de pensionistes s'han manifestat aquest dijous, 22 de febrer, pels carrers de Barcelona per reclamar unes pensions dignes. Avis i àvies de Sant Cugat del Vallès no han faltat a la cita i s'han sumat a la concentració de la plaça de Catalunya. Unes 150 persones han sortit en tren des de les estacions santcugatenques.

És un pas més de la mobilització ciutadana de pensionistes d'arreu del país per denunciar una pèrdua del poder adquisitiu en els últims anys. A Sant Cugat va néixer la Plataforma de Pensionistes, que es concentren tots els dilluns a les 12 del migdia davant l'ajuntament.

"Hem perdut qualitat de vida", explicava Juan Merino, de la Plataforma de Pensionistes, en una entrevista al TOT, que detallava la demanda dels avis i àvies: "La principal reivindicació és que les pensions siguin dignes. En els últims tres o quatre anys, les pensions estan pujant un 0,25% i el cost de la vida ha augmentat molt més".

Durant la crisi, molts avis i àvies van haver de fer-se càrrec dels seus fills i nets i això també va provocar una pèrdua de qualitat de vida i de capacitat econòmica. Amb tot, aquestes mobilitzacions dels pensionistes estan sent històriques, tal com explicava Merino: "Fins ara jo no havia vist mai la gent gran surti al carrer i espero que l'experiència continui"

FOTOS: Cedida

Més informació
 
Comentaris

Destaquem