La reivindicació dels pensionistes centra el torn de participació ciutadana del ple

Entre altres intervencions, s'ha parlat de la vianantització de l'avinguda de Cerdanyola

El torn de participació ciutadana del ple municipal del mes de febrer a Sant Cugat del Vallès, celebrat aquest dilluns, dia 19, ha girat al voltant de la reivindicació dels pensionistes de Sant Cugat. D'aquesta manera, bona part del col·lectiu ha participat de la sessió per exposar les seves reivindicacions. Juan Antonio Merino ha parlat per ells, reclamant unes pensions dignes i demanant al consistori, "la casa del poble", que faci arribar les seves peticions a "aquells que puguin fer alguna cosa". "Tenim una situació de crisi quan som nosaltres, els iaios, els que hem tirat el país endavant", ha lamentat Merino.

L'alcaldessa Mercè Conesa, després dels aplaudiments de la majoria dels representants polítics a la intervenció del col·lectiu, ha recordat que durant el ple municipal s'han aprovat dues mocions en aquest sentit, recordant-los que "estem orgullosos de vosaltres" per ser "persones vitals per al desenvolupament social". En aquest sentit, ha reconegut que "heu hagut de resistir la crisi ajudant els fills i filles", fet pel qual "s'ha d'escoltar la seva proposta i treballar com a ciutat per buscar solucions".

En el mateix sentit ha intervingut Paco López, remarcant que "el col·lectiu de pensionistes té molt pes a l'hora de votar", interpel·lant l'Ajuntament a "estudiar molt bé què pot fer pels pensionistes. Un repte que ha entomat l'alcaldessa.

Altres temes tractats

Toni Gual durant la seva intervenció. FOTO: Artur Ribera

La vianantització de l'avinguda de Cerdanyola també ha tornat al ple municipal amb Toni Gual, en representació de l'associació de comerciants del barri. Gual ha recordat que ells fa anys que reclamen un reforma del barri, però ha instat l'Ajuntament a què es replantegi la vianantització, afirmant que serà perjudicial per al comerç de la zona.

Conesa ha recordat que "el model canvia cap a on van totes les ciutats europees, per donar qualitat de vida a les persones", i Cristina Paraira, tinent d'alcalde de Mobilitat i Serveis Urbans, ha recordat que s'està modificant el projecte incorporant les demandes dels veïns.

I dues intervencions més per part dels veïns, D'una Banda, M. Àngela Palacios ha demanat que s'esclareixin les funcions i sou dels agents cívics, així com que s'actuï a la terrassa del restaurant Bodega Tomàs, on les taules no permeten el pas dels vianants. A ambdues qüestions ha respost Paraira. En el primer cas, ha explicat que són 10 els agents cívics per cobrir les diferents franges horàries, provinents de plans d'ocupació, amb sou públic que se li comunicarà. En el segon cas, ha reconegut que la terrassa no està com hauria d'estar i que s'actuarà al respecte.

Finalment, Javier Jané, veí del barri del Monestir, ha demanat si s'arreglaran els desperfectes que estan ocasionant les obres dels carrers Balmes i Sant Medir, a la qual cosa s'ha respost que estan durant més del compte, i que s'arreglaran.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem