Prop de 160 persones es manifesten sota el lema 'Prou ofec immobilialiari'

La manifestació, convocada pel Sindicat de Llogaters de Sant Cugat ve arran de dos fets relacionats amb "l'exclusió residencial" al municipi

El Sindicat de Llogaters de Sant Cugat ha organitzat una convocatòria davant de l'Ajuntament, coincidint amb el Ple Municipal. Segons l'organització, hi han assistit prop de 160 persones, que han fet soroll amb xiulets i cassoles, durant mitja hora. Posteriorment, a les 20 h, han realitzat un minut de silenci per recordar la persona que la setmana passada es va suïcidar a Sant Cugat per culpa, segons el Sindicat de Llogaters, d'un problema amb l'habitatge.

A banda d'aquesta acció, durant la manifestació, Aina Serra, membre del sindicat, ha llegit un manifest en el qual l'entitat deixa clar que després del suïcidi d'aquesta persona i un altre cas d'un desnonament al municipi, ha decidit augmentar el seu activisme: "La setmana passada, un veí de Sant Cugat es va suïcidar per motius immobiliaris. Aquest drama és la punta de l'iceberg", assenyala el manifest. "Els preus elevats impacten sobre la nostra vida quotidiana perquè ens exigeixen fer jornades laborals llarguíssimes, ens compliquen la conciliació familiar i ens dificulten participar d'entitats i moviments socials. Diem prou!", afirma el Sindicat de Llogaters en el manifest.

D'altra banda, Aina Serra ha volgut convidar a tots els presents a participar en les reunions que fan cada mes els membres del Sindicat de Llogaters: "L'últim dijous de cada mes, el sindicat es troba, a les 19 h, a Cal Temerari... Trobem-nos-hi totes i creem un espai de suport", ha dit Serra.

Per la manifestació s'han pogut veure regidors de la CUP, ICV-EUiA, ERC-MES i Cs, que han sortit del Ple Municipal.

El Sindicat de Llogaters va néixer fa poc més d'un any.

Més info: El Sindicat de Llogateres, un any denunciant els problemes d'habitatge a Sant Cugat

Més informació
 
Comentaris

Destaquem