La CUP denuncia un nou desnonament a Sant Cugat

La formació anticapitalista acusa el govern de Sant Cugat de "negar sistemàticament la problemàtica real d’expulsió de gent de la ciutat"

La CUP-PC ha denunciat públicament un nou desnonament aquest 6 de stembre d'uns veïns del seu habitatge a Sant Cugat i lamenten que ja han "perdut el compte" dels santcugatencs que han estat expulsats de casa seva. El grup anticapitalista assegura que "els problemes d'accés a l'habitatge s'han cronificat i traslladat també als lloguers" i conclueix que la crisi econòmica "no només no s'ha acabat, sinó que s'ha quedat".

Els cupaires denuncien la desigualtat provocada per l'augment del preu de l'habitatge a Sant Cugat en contraposició amb els salaris: "L'especulació li ha fet una ferida a aquesta ciutat de per vida i no ha trobat cap tipus de fre en les administracions". "L’especulació destrossa les nostres comunitats,  la vida i la història d’una ciutat i que el dret a l’habitatge és  un tema absolutament central en el desenvolupament de la ciutat", afegeix en un comunicat la formació. 

Més info: El Sindicat de Llogateres, un any denunciant els problemes d'habitatge a Sant Cugat

A més, la CUP-PC critica el govern municipal per no informar d'aquests casos i ho considera "inadmissible" per la "gravetat del cas". "Amagar aquestes situacions té per objectiu un interès particular que passa per sobre del comú. Mai normalitzarem el fet que ningú es pugui quedar al carrer", argumenten des del grup polític, que afegeix: "Mirar cap a un altre costat i no denunciar que aquest és el fracàs més estrepitós del capitalisme, és la millor manera per a què segueixin passant".

En aquest sentit, la CUP retreu al govern que no hagi engengat l'Observatori Social de l'Habitatge o que "hagi esborrat preguntes de l'enquesta sociològica que parlen de l'habitatge i precarietat".

Més informació
 
Comentaris

Destaquem