El Sindicat de Llogateres, un any denunciant els problemes d'habitatge a Sant Cugat

Sant Cugat és una de les ciutats més cares de tot l'estat

El Sindicat de Llogateres de Sant Cugat ha organitzat una assemblea aquest dissabte, 3 de juny, per celebrar el seu primer any de vida denunciant els problemes d'accés a l'habitatge en una de les ciutats més cares de l'estat. Una cinquantena de persones s'ha trobat a la plaça de Lluís Millet per analitzar les dificultats que afronten els llogaters santcugatencs i la indefensió que pateixen. Tot plegat després que en tres anys el preu del lloguer hagi augmentat al voltant d'un 40% a Sant Cugat.

Joves, gent gran i famílies amb fills han relatat la seva experiència amb l'habitatge a Sant Cugat i el temor que una renovació del contracte de lloguer signifiqui una expulsió del pis i l'inici d'un tràngul molt dificultós. Des del Sindicat de Llogateres han assenyalat la necessitat de mobilitzar-se per aconseguir que els partits polítics impulsin canvis en la llei d'arrendaments urbans i que permet, com han explicat, que es faci fora d'una casa a una senyora de 95 anys que pagava el lloguer.

Un jubilat que destina mes del 60% de la pensió al lloguer i a les despeses relacionades i que es mostrava preocupat perquè li quedaven dos anys de contracte; una dona que viu amb incertesa que li canviin el contracte que té des de fa 30 anys; una senyora que viu en un pis que volen vendre i la poden fer fora; un home amb un fill de cinc anys a qui no li renoven el contracte o un jove de 21 anys que no sap quan podrà emancipar-se són algunes de les històries que s'han recullit en l'assemblea del Sindicat de Llogateres.

Així, el missatge des del Sindicat de Llogateres era de no resignar-se i mobilitzar-se col·lectivament, per incidir en l'agenda política i donar suport a les persones que es puguin trobar en situació complciades amb el seu lloguer. Així, una de les principals funcions del Sindicat en el seu primer any de vida ha estat assessorar molts santcugatencs i santcugatenques que han viscut amb incertesa augments del preu del lloguer, no renovacions de contractes o abusos a l'hora de voler llogar un pis.

L'assemblea del Sindicat de Llogaters FOTO: Bernat Millet

Més informació
 
Comentaris

Destaquem