La ciutat tindrà un Centre d'Acollida d'Animals Domèstics

El Ple municipal ha acordat treballar per fer realitat un espai que fomenti els valors de convivència vers els animals

Sant Cugat començarà a treballar per fer realitat el Centre d'Acollida d'Animals Domèstics a la ciutat. Així ho ha aprovat el Ple municipal aquest dilluns, 24 d'octubre, amb els vots a favor de Dimitri Defranc, regidor no adscrit proposant de la moció, l'equip de govern, ERC-MES i Ciutadans. El PP hi ha votat en contra i CUP-PC i PSC s'han abstingut pel proposant de la moció, com han explicat.

D'aquesta manera, Sant Cugat aprofundirà en el seu compromís pel benestar animal, fent l'estudi pel projecte d'un Centre d'Acollida d'animals domèstics de titularitat municipal que en contempli la seva viabilitat atenent a la seva construcció, gestió i manteniment.

Igualment, els pressupostos municipals dels exercicis 2017-2018 contemplaran assignacions orientades a aquesta finalitat, i la Taula de Benestar Animal constituïda pel Ple Municipal tindrà una presència activa en el desenvolupament del projecte tant suggerint idees en la fase d'elaboració del projecte com en la seva formulació final.

Dimitri Defranc, proposant de la moció, ha remarcat que "no sols serà un lloc de concentració d'animals, sinó un lloc on parlar de valors", i ha reivindicat el centre com "un reconeixement a la tasca que fan els voluntaris que treballen per donar dignitat als animals que rescaten".

Àlvaro Benejam (PP) ha apuntat que tot i estat a favor del fons de la moció, no entraria en el debat "per la manera d'exercir la política del regidor no adscrit". Una posició que també ha manifestat Pere Soler (PSC) i Ramon Gutiérrez (ICV-EUiA).

Per la seva banda, Ferran Villaseñor (ERC-MES) ha dit que "els animals estan per sobre de tots els motius polítics" recordant que "hi ha molta gent fent una tasca voluntària amb moltes dificultats, en el que és un servei públic, i volem donar-hi força". També Múnia Fernández (Ciutadans) ha mostrat el suport de la formació a la moció per la "importància d'aquests espais com a centre pedagògic".

Núria Gibert ha parlat per la CUP-PC apuntant, en primer lloc, que "aquesta és la primera i última moció a la qual donarem suport amb l'abstenció" per presentar-la un regidor no adscrit, anunciant que totes les següents propostes es mostraran contraris per "codi ètic".

Finalment, per part de l'equip de govern, Joan Puigdoménech ha manifestat el seu suport reivindicant que "no es tracta d'una gossera, sinó d'un centre que honora el vincle amb els animals" reivindicant el component formatiu amb el civisme.

Mireu les imatges de la sessió plenària.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem